ÇANAKKALE'de saatteki hızı 75 kilometreyi bulan poyraz fırtınası nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur seferleri iptal edildi. Diğer hatlardaki sefer sayıları ise azaltıldı.
Meteorolojinin yaptığı şiddetli fırtına ve soğuk hava uyarısı Çanakkale'de de etkisini göstermeye başladı. Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz fırtınası, Çanakkale Boğazı'nın Marmara Denizi'ne çıkış noktasında kalan Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak hattındaki arabalı vapur seferlerini de durdurdu. Çanakkale Boğaz ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firmasının yetkilileri, olumsuz hava muhalefeti nedeniyle Gelibolu-Lapseki seferlerinin durdurulduğunu bildirdi.
Kuzey Ege'de de etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Bozcaada'ya gün içerisinde sadece saat 16.00'da Geyikli'den sefer yapılacağı, diğer tüm seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, Gökçeada'da saat 07.00'de poyraz nedeniyle çok rüzgar alan Kuzu Limanı yerine Uğurlu Limanı'ndan Kabatepe'ye sefer gerçekleşti. Gökçeada'ya gün içindeki tek seferin ise saat 19.00'da Kabatepe'den yine Uğurlu Limanı'na yapılacağı duyuruldu.
Boğaz hattında ise her saat başı yapılan sefer saatlerinde değişikliğe gidildi. Çanakkale-Eceabat arasında saat başı yapılan seferlerin Çanakkale'den Eceabat'a tek saatlerde, Eceabat'tan Çanakkale'ye ise çift saatlerde olmak üzere iki saatte bir yapılacağı bildirildi. Çanakkale-Kilitbahir arasındaki hatta ise yarım saatte bir yapılan seferler saatte bir yapılmaya devam ediyor.
Deniz ulaşımında aksamalara yol açan poyraz fırtınasının etkisiyle hissedilen hava sıcaklığı da 6 dereceye düştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın akşam saatlerinde şiddetini arttıracağını ve yarın akşam saatlerine kadar da devam edeceğini belirtti.