İZMİR’in Gaziemir İlçesi Sarnıç Mahallesi’nde 29 yaşındaki Ahmet Sayıner ile kardeşi 27 yaşındaki Aykut Sayıner’in sahibi olduğu kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz 2 şüpheli, kendilerine direnen Aykut Sayıner’i pompalı tüfekle koltuk altından yaralayıp kaçtı. Kaçan şüphelilerden biri eldiven, çanta ve bereyi de bir evin bahçesine attı. Diğer şüpheli ise, güvenlik kamerasına takıldı.
Olay, Sarnıç Mahallesi Büyük Menderes Caddesi'ndeki Sayıner Kuyumculuk’ta bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Kimliği henüz belirsiz iki şüpheli Ahmet Sayıner ile kardeşi Aykut Sayıner’in sahibi olduğu kuyumcu dükkanına geldi. Şüphelilerden kar maskeli olanı, dışarda kalıp gözcülük yaparken, kapişonlu ve elinde pompalı tüfek bulunan arkadaşı işyerine girdi. Soyguncu, içerideki altınların elindeki çantaya konulmasını istedi. Ancak, iki kardeş direndi. Soyguncu bunun üzerine pompalı tüfeği ateşledi. Silah sesi üzerine çevrede bulunanlar polis ve sağlık ekiplerini ararken, iki şüpheli koşarak kaçmaya başladı. Şüphelilerden biri, 1054 Sokak’ta çanta ve beresini ardından da eldivenlerini yol kenarındaki evlerin bahçesine attı. Çevreye çok sayıda polis sevk edilirken şüpheliler ormanlık alanda izlerini kaybettirdi.
YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
İşyerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin elinde pompalı tüfek olanı, çevredekilere gösterip tanıyıp tanımadıklarını sordu. Soygun girişimini duyurnca gelen Sayıner kardeşlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan, yaralı Aykut Sayıner ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Sayıner’in durumunun ciddi olduğu belirtildi. Soyguncuların işyerinden herhangi bir şey alamadıkları bildirildi. Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

TH(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)