Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde geçen Çarşamba günü, uyuşturucu satılan bölgeyle ilgili tartışmada Mustafa Doğan'ı sırtından pompalı tüfekle vurarak öldürdükleri iddiasıyla 4 zanlı, Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandı. Daha önce yakalanan 1 kişiyle birlikte 5 zanlı yarın adliyeye sevk edilecek.
Olay, 7 Ağustos'ta Eski İzmir Semti 3876 Sokak'ta meydana geldi. İşsiz olan Mustafa Doğan, evinin önünde tartıştığı kimliği belirsiz kişiler tarafından sırtından pompalı tüfekle vuruldu. Ağır yaralanan Doğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, adı öğrenilemeyen 1 kişiyi geçen perşembe günü gözaltına aldı. Polis tarafından gözaltına alınan ve adı açıklanmayan şüpheli ile Doğan arasında, uyuşturucunun satılacağı bölge ile ilgili daha önce sorunlar çıktığı, Doğan'ın tabancayla katil zanlısının iki arkadaşını yaraladığı, gözaltına alınan kişinin uyuşturucu kullanmak ve satmaktan daha önce poliste çok sayıda kaydının olduğu öğrenildi.
Polis, sorguda, gözaltına alınan kişinin suç ortaklarının kim olduğunu tespit etti. Ekipler, zanlıların Hatay semti 350/2 sokakta bir yakının bodrum kat dairesinde kaldığını tespit etti. Sabah saatlerinde, zanlıların bulunduğu Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonla ablukaya alan ekipler, 4 zanlıyı kıskıvrak yakaladı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, 5 kişi yarın adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI