DENİZLİ Emniyeti Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, karayollarında denetlemelerini sürdürürken, eğitim çalışmaları da yapmaya başladı. Karayollarında görevli trafik polisleri, denetleme yaptıkları araçların sürücülerine tablet bilgisayarlarından, kazalar, emniyet kemerinin önemi, hızın trafikteki etkisi, alkol kullanımı ve cep telefonu kullanımı konularında hazırlanan kısa filmi izleterek eğitim de veriyor.
Ege ve Akdeniz bölgelerinde, yolcu ile yük taşımacılığının büyük bölümünün Denizli üzerinden yapılması nedeniyle İl Emniyeti Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, farklı bir eğitim programını harekete geçirdi. Müdürlük, Denizli-Ankara, Denizli-İzmir, Denizli-Muğla ve Denizli-Antalya karayollarında denetim yapan trafik ekiplerine tablet bilgisayar aldı. Trafik kurallarının önemi, meydana gelen kazalardan görüntü ve fotoğraf, emniyet kemeri kullanmanın önemi, hızın kazalar üzerindeki etkisi, kırmızı ışık ihlali, yaya güvenliği, kask kullanımı, çocuk koltuğu, alkollü araç kullanımının sonuçları ve seyir halinde cep telefonu kullanımını anlatan kısa filmler hazırlayan müdürlük, bu filmleri denetim yapan ekiplere verilen tablet bilgisayarlara yükledi.
Karayollarında denetim yapan trafik ekipleri hazırlanan filmleri denetleme yaptıktan sonra araç sürücülerine izletmeye başladı. Farkındalık yaratmak ve eğitim vermek amacıyla hazırlanan filmler karayollarında seyir halindeki sürücüler durdurularak gerekli denetim yapıldıktan sonra izletiliyor.
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, trafik kazalarında her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini, ailelerin yok olduğunu, yaralananların bir bölümünün hayatlarını engelli olarak sürdürmek zorunda olduklarını belirtip, “Denizli’nin geçiş güzergahı üzerinde bulunması, yolcu ve yük taşımacılığının büyük bölümünün karayollarımız vasıtasıyla gerçekleştirilmesi trafik kazası riskinin yüksek seviyede olmasına neden olmaktadır. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknolojileri de kullanarak trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla denetimin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de başladı. Hazırladığımız kısa filmleri tablet bilgisayarlar aracılığıyla sürücülerimize izletiyoruz. Bu eğitimi belirli program çerçevesinde sürdürüceğiz” dedi.