KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Geleceğimiz sporla emniyette' projesi kapsamında suça sürüklenme riski bulunan 9-14 yaş gurubundaki 60 çocuğa iki ay boyunca sosyal, kültürel ve sportif olanaklar sağlanarak sosyalleşmelerine katkıda bulunuldu.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen, Kalkınma Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle suça sürüklenme riski bulunan 9-14 yaş grubundaki 60 çocuğa 2 ay boyunca özel program uygulandı. 6 okuldan rehber öğretmenler, idareciler ve bir de psikoloğun desteğiyle çocuklar jimnastik, judo, tekvando, masa tenisi ve buz pateni yaptı. Ayrıca öğrenciler İstanbul ile Ankara'daki tarihi ve kültürel alanları gezerek ruhsal ve sosyal gelişiminin takibi için aileleri de proje kapsamına alındı.
Projenin tanıtılması amacıyla bir otelde organize edilen bilgilendirme toplantısına İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Projenin amacına ulaştığını söyleyen Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, "Başarılı bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Polislerimiz özveri ile projede görev aldılar. Proje kapsamında sporun iyileştirici etkisinden faydalanılarak sosyal, kültürel ve sportif imkanlardan yoksun çocukların becerileriyle öz güven duygularının geliştirilmesi, koordineli hareket etmelerinin sağlanması, liderlik becerileri kazandırılması, ben merkezli davranışlar yerine işbirlikçi ve dostça davranışlar ile iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmelerini amaçladık. Emeği ve katkısı geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Projemizin amacına ulaştığına inanıyorum" diye konuştu.
Tören sonrasında projeye destek veren kişi ve kurumlara sertifika verildi.