Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () ARNAVUTKÖY Polis Meslek Eğitim Merkezi 13. dönem mezunlarını verdi. 122'si kadın 581 kişinin mezun olduğu törende, polislerin silah, sopa ve bıçakla yapılan saldırılara karşı kendilerini savundukları gösteri büyük alkış aldı. 

Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü (POMEM)'nde 13. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni yapıldı.122'si kadın 581 kişinin mezun olduğu törene İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Koruma Daire Başkanı Fahri İnceçelikli, Eğitim Daire Başkanı Mustafa Tutar'ın yanısıra polis aileleri katıldı.
Öğrenciler salona polis bandosunun çaldığı polis marşını söyleyerek girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan
dönem birincisi Esra Eryentü, "Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler olarak Türk Polis Teşkilatı'nın bir üyesi olacağımız için kendimizi şanslı sayıyor, buradan almış olduğumuz mesleki bilgiler sayesinde toplumumuzda güven ve huzuru sağlayacağımıza inanıyoruz" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise "İstanbul'da polis olarak görev yapmanın onur ve şerefiyle beraber özveride bulunmak gerekir. Mühim olan bütün kardeşlerimizin ve sizlerin sabah evinizden çıktığınızda sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde tekrar evinize ailelerinizin yanına dönmenizdir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Polis Sporları Kulübü üyesi öğrenciler salonda hazırlanan alanda dövüş sporları gösterisi sergiledi. Kadın ve erkek polislerin silah, sopa ve bıçakla yapılan saldırılara karşı kendilerini savundukları gösteri polis ailelerinden büyük alkış aldı.
Gösterinin ardından dönem birincisi Esra Eryentü, yaş kütüğüne plaket çaktı. İlk 10'a giren polislere plaket ve diplomaları verildikten sonra polisler yemin ederek göreve başladı. Polisler, yemin töreninin ardından birbirlerine sarılarak mezuniyetlerini kutladı.

SB (MK) (FOTOĞRAF)