ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde trafik ekipleri, yol denetimi sırasında yaralı bir şahin buldu. Polislerin ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün çabası sonucu yaralı şahin tedaviye alındı.
Gazipaşa Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, Beyrebucak Köyü D-400 Antalya- Mersin Karayolu üzerinde dün akşamüstü yaptıkları yol denetimleri sırasında yaralı bir şahin fark etti. Bir kamyonun çarptığı sanılan şahinin kanadının kırık olduğunu gören polisler, şahini kurtarmak için harekete geçerek Orman İşletme Müdürlüğü ile irtibat kurdu. Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, polislerin getirdiği yaralı şahini Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Şefliği'ne gönderdi. Yaralı şahin, burada tedavi edildikten sonra doğaya salınacak.
Halil Kısacık, bu kuşların neslinin tükenme tehlikesinde olduğuna dikkat çekti. Avcılardan bu tür kuşlara karşı hassas davranmalarını ve kesinlikle avlamamalarını isteyen Kısacık, ayrıca benzer şekilde yaralı bir hayvan bulan kişilerin onu hemen kendilerine ulaştırmalarını istedi.