ÇANAKKALE'de telefon dolandırıcılarının ağına düşürdükleri emekli astsubay 60 yaşındaki İsmail Dönmez’in, dolandırıcıların hesabına yatırdığı 10 bin liranın 5 bin lirası polisin çabası sonucu bloke edildi. Daha önce Prof. Dr. Canan Karatay’ın da benzer bir şekilde dolandırıldığını hatırlatan polis yetkilileri, polis ya da savcıların cep telefonu aracılığıyla kimseden para isteyemeyeceğini kaydetti.
Merkeze bağlı Kepez Beldesi'nde yaşayan emekli astsubay ve alan kılavuzu İsmail Dönmez'i cep telefonundan arayıp kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcı, iddiaya göre Dönmez’in banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını dile getirdi. Paniğe kapılan Dönmez, hemen evden ayrılıp bankaya gitmek üzere yola çıktı. Konuşmaların ardından İsmail Dönmez’in hızla evi terk etmesi üzerine şüphelenen eşi polise haber verdi.
POLİS BANKALARDA ÖNLEM ALDI
Alarma geçen polis ekipleri, telefonu kapatmaması istenen İsmail Dönmez’e ulaşamayınca bölgede bulunan banka şubelerine ekipler sevk edildi. İlk olarak PTT Şubesi’ne gidip elinde bulunan 10 bin lirayı ATM’den kendine verilen H.G. adına açılmış hesaba yatıran Dönmez, ardından bir bankada kalan parasını çekmeye gitti. Bankaya girdiğinde polisler tarafından uyarılan Dönmez, uyarılara aldırış etmeden gişeye gidip parasını çekmek istedi. Polisin güçlükle ikna ettiği Dönmez’in 10 bin lirayı PTT’deki hesaba yatırdığını belirtmesi üzerine, polis PTT Şubesi’nin yetkililiriyle irtibat kurdu ve hesaptaki 5 bin liranın bloke edilmesini sağladı. Paranın 5 bin liralık kısmının dolandrıcılar tarafından çekildiği saptandı. Dolandırıcıların ağına düşürülen Dönmez’e, 5 bin lirası geri verildi.
POLİSTEN UYARI
Bir süre Prof. Dr. Canan Karatay’ın da benzer bir şekilde dolandırıldığını hatırlatan polis, polis ya da savcıların cep telefonu aracılığıyla kimseden para istemeyeceğinin altını çizdi.