İZMİR'de lise ikinci sınıf öğrencisi Hasan Urak, iki ay önce, ailesinden polise başvurmamalarını istedikten sonra ortadan kayboldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta en son Diyarbakır'da olduğunu yazan Urak'tan bir daha ne ailesi ne de polis haber alabildi. Baba Mehmet Urak, oğlunun bir an önce eve dönmesi çağrısında bulundu. Diyarbakır'da ailelerin çocuklarının terör örgütünün kamplarından geri gönderilmesi çağrısı sonrasında, İzmir'de çocukları kaybolan 6 aile de geçen 12 Mayıs tarihinde birarayla gelip çocuklarının bulunmaları için yardım istemişti. Dün de Güneydoğu illerine PKK'ya katılmak üzere yola çıkarkan otogarda gözaltına alınan 6 genç ifadeden sonra serbest bırakıldı.
Ailesiyle Buca ilçesinde oturan lise ikinci sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Hasan Urak, geçen 26 Mart'ta arkadaşı Kamuran Gökay'la birlikte kayboldu. Urak, ailesine bıraktığı notta ise onları çok sevdiğini ancak polise kendisi için başvuruda bulunmamalarını istedi. Baba Mehmet Urak, kendi çabalarıyla oğluna ulaşamayınca polisten yardım istedi. Ancak polisin araştırmalarından da Hasan Urak'ın izine raslanmadı. Hasan Urak ile arkadaşı Kamuran Gökay'ın, en son sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Diyarbakır'da olduklarını yazdıklarnı öğrenildi. Oğluna evine dönmesi çağrısı yapan Mehmet Urak, "Biz annesiyle artık yaşamıyoruz. Eve gitmek istemiyorum, duvarlar üzerimize üzerimize geliyor. Benim oğlumun terörle o tür şeylerle ilgisi yoktu. Ama ne zaman karıştı bilmiyorum. Ben kandırıldığını düşünüyorum. Direk PKK'nın da elinde demek istemiyorum ama biran önce bulunmasını istiyorum" dedi.
DİYARBAKIR'DAKİ AİLELER ÖRNEK OLDU
Diyarbakır'da, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ileri süren aileler İzmir'de benzer şüpheyle kaybolan gençlerin aileleri içinde örnek oldu. Geçen 12 Mayıs tarihinde Buca ve Bayraklı ilçelerinde birbirlerine yakın tarihlerde kaybolan 6 gencin ailesi ortak açıklama yapmıştı. Aileler, çocuklarının, kandırılarak terör örgütünün saflarına katılmasından endişe ettiklerini dile getirmişlerdi. Ancak bu güne kadar kaybolan o gençlerden de haber alınamadığı öğrenildi.
DÜN DE ALTI GENÇ YOLDA YAKALANMIŞTI
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine dün de Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 5'i Ege Üniversitesi öğrencisi 6 kişiyi PKK'ya katılmak üzere Güneydoğu illerine gittikleri iddiasıyla gözaltına almıştı. İkisi kadın 6 genç ifadeleri alındıktan sonra bugün serbest bırakıldı.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)