POLİS Radyosu Edirne Stüdyosu’nun yayınına, frekansının kentin üzerinden geçen bazı uçakların haberleşme sistemini etkilediği gerekçesiyle ara verildi.
90,5 frekansından sabah ve öğleden sonra ikişer saat olmak üzere günde 4 saat yayın yapan Polis Radyosu Edirne Stüdyosu’nun yayını, bazı uçakların haberleşme sistemini etkilediği gerekçesiyle kesildi. 2007 yılında Edirne Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nda kurulan radyo, frekans gücünün yüksekliği nedeniyle Bolu civarında da dinlenebiliyordu. Yunanistan ve Bulgaristan makamlarının, radyonun frekansının kendi radyolarını da etkilediğini öne sürmesi üzerine frekans gücü düşürüldü.
Ancak radyonun frekans gücünün düşürülmesine rağmen Edirne üzerinden geçen bazı uçakların haberleşme sistemlerini etkilediği tespit edildi. Radyonun anteninde Nisan ayında ise arıza oluştu. Radyonun sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasından yapılan açıklamada, 'Değerli dinleyenlerimiz; radyomuzun yayınları 10 Nisan 2014 tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin müracaatı sonrası BTK nın yapmış olduğu ölçüm sonrasında vericiden kaynaklanan bir arıza nedeni ile HSS Frekansı'na sarkma sorunu yaşandığının tespit edilmesi dolayısı ile Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından arıza giderilinceye kadar geçici olarak durdurulmuştur. Konu ile ilgili olarak Haberleşme Daire Başkanlığına bilgi verilmiş olup teknik ekip beklenmektedir. Yayınlarımızın kesilmesi sonrası çok sayıda dinleyicimiz bizlere telefon ile ve Facebook adresimizden ulaşarak tepkilerini dile getirmiş ve yayınların tekrar ne zaman başlayacağını sormuşlardır. İlginize ve sevginize teşekkür [email protected] adresinden görüş öneri istek ve şikayetlerinizi Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne iletebilirsiniz' denildi. Radyonun anteninin yenilenmesi ve yeni cihazların kurulmasıyla yeniden yayına başlayacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI