ERZURUM Polis Meslek Yüksekolunun (PMYO) yenilenen kapalı atış poligonu artık öğrencileri kömür ocağında çalışanlar gibi siyaha boyamayacak.
PMYO'ndaki Şükrüpaşa Kapalı Atış Poligonunun açılış töreninde İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, PMYO Müdürü Abdullah Şahin, emniyet müdürü, emniyet amirleri, akademisyenler ve poligonun yapılmasına katkı sağlayan iş adamları hazır bulundu. Halk ozanlarının sözlü olarak dörtlüklerle katkı sağladığı açılış töreninde PMYO Müdürü Abdullah Şahin, Aydın Emniyet Müdürlüğü poligonunda barut gazının birikmesi sonucu çıkan yangında ölen ve yaralananlar olduktan sonra yetersiz durumdaki kapalı poligonların kapatıldığını anımsattı. PMYO'daki poligonun barut gazını dışarı atmadığı için içeriye temiz hava girmediği, öğrencilerin bu yüzden kömür ocağında çalışan işçiler gibi siyaha büründüğüne dikkati çeken Şahin, bunun üzerine işadamlarından destek alarak poligonunu tüm eksikliklerinin giderildiğini söyledi. Abdullah Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Daha önce burada atış yapan arkadaşlarımız 'Barut gazının siyahlığı bizim yüzümüze tamamen geliyordu. Sanki kömür ocağından çalışmış gibi oluyorduk' diyorlar. Ama şimdi kömür ocağında çalışan bir işçinin şampuanla yıkanmış olduğu durum karşımızda söz konusu olacak. Ve o paklıkta atış yapma imkanına sahip olacağız. Erzurum kış memleketi. Açık poligon var, ama kapalı yoktu. Kış gününde ağaçların, yaprakların donduğu atmosferde atış yapmak çok zordu. Türkiye'deki polis okullarına, il emniyet müdürlüklerine devletimizin poligon yaptırma durumu yok. İş adamlarını tek tek ziyaret ettik. Yardımlarını istedik, onların desteğiyle poligonu yeniledik."
PMYO Müdürü Abdullah Şahin, iş adamlarından Erzurumlu olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan yeni bir polis okulu yaptırması dileğinde bulunmalarını istedi. Açılışa katılanlar daha sonra poligonda sırayla atış yaptı.