ODTÜ’de yol eyleminde yapılan polis müdahalesinde bir öğrencinin polis tarafından ateşe itildiği iddiasıyla toplanan öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan bir grup ODTÜ A4 girişinde eylem yaptı.
ODTÜ’de geçen hafta çıkan olaylarda eylemcilerden Yener Çıracı'nın ODTÜ kampusu içerisinde polis tarafından barikat ateşine itildiği öne sürüldü. İddia ile ilgili bir grup öğrenci ve öğretim görevlisi eylem yaptı. ODTÜ A4 girişinde bir araya gelen grup üyeleri 'Kampuste ve sokakta polis şiddetine son' yazılı pankartı açtı. Grup adına yapılan açıklamada, okullarında ve çevresinde sürekli polisin müdahalesi ile karşı karşıya geldiği savunuldu.
Açıklamada, polisin kalıcı olarak üniversiteye yerleşmesinin yanlış olduğu, özerk ve demokratik bir üniversite olarak polisin ODTÜ çevresinde bulunmasını kabul edilemeyeceği belirtildi.
"YASAL SÜREÇLER BEKLENMEDEN BU YOL İNŞAATI BAŞLADI"
Grup adına yapılan açıklamanın ardından, Orta Doğu Öğretim Elemanları Başkanı Prof. Dr. Ali Gökmen yaptığı konuşmada, "Yasal süreçler beklenmeden bu yol inşaatı başladı. ODTÜ ve yolun diğer ucunda bulunan mahalle bu yolun projesinden doğrudan etkilenmekte. ODTÜ ve mahalle arasında bir duvar çekildi. Bu çağdaş zamanda hiç kabul edilebilecek bir şey değil. Mahalleyle ODTÜ arasına duvar yapılması hem öğrencilerin hem de bu bölgede yaşayan öğretim görevlilerinin yaşamlarını çekilmez hale getiriyor" dedi.
Ayrıca arabası olmayan öğretim görevlilerinin eskiden yürüyerek gittikleri ODTÜ’ye bu yolun yapılmasıyla birlikte araç olmadan gitmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Gökmen, Öğrencilerin bu hukuksuzluğa karşı gösterdikleri tepkiye polisin müdahalesinin kabul edilir bir şey olmadığını belirtti.