Nursima KESKİN / ERZURUM, () - ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Nur Küçüktatlıdede, buz pateni kursunda öğrencilerin her zaman yanında olarak onlara bu sporu sevdirdi.
Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü'nün 'Bizim farkımız birlikte olmamız' projesi kapsamında 12- 16 yaş aralığında 22 öğrenciye haftanın 4 günü buz pateni kursu verildi. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 4 ay devam eden kurs sonunda başarılı olanlar sertifika ile ödüllendirildi. Buz Hokeyi Salonunda düzenlenen sertifika törenine İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, TDP Şube Müdürü Kaya Korkmaz, emniyet müdür yardımcıları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Müftü Yardımcısı Celal Büyük,kurs alan öğrenciler ve aileleri katıldı.
TDP Şube Müdürü Kaya Korkmaz, buz sporlarıyla uğraşan çocukların özgüven kazandıklarını, çevre ve ailesine faydalı olduklarını söyledi. Kaya Korkmaz "Çocuklar antrenörler ve TDP'de görevli polislerimiz sayesinde 4 ayda buz hokeyi oynamaya başladı. Sporla çocuklarımızı geleceğe daha güvenli hazırlamayı hedefliyoruz " dedi.
'NUR ABLA'YA ÇİÇEK'
Buz pateni öğrenen çocuklar sertifika töreninde farklı figürlerle yaklaşık 30 dakikalık bir gösterinin ardından buz hokeyi maçı yaptı. Kış Sporları Proje Koordinatörlüğü antrenörlerinin verdiği kursta öğrencilerin her zaman yanında olan polis memuru Nur Küçüktalıdede, çocuklara buz patenini sevdirilmesinde önemli faktör oldu. Polis üniformasıyla kayan Nur Küçüktatlıdede'ye teşekkür etmek için öğrenciler çiçek verdi. Öğrenciler "Nur ablayla birlikte kursa daha istekli geldik. Bize kaymayı öğretirken düştüğümüz zaman da elimizden tutup kaldırıyordu. Samimi ve sevecen olan Nur ablayı çok seviyoruz" dediler.
NK(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)