DENİZLİ Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, geliştirdiği proje kapsamında kentte çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaparak okula gitmeyen, işi olmayan, suça karışmış ve suça karışabilecek gençleri çeşitli kurslar açarak meslek sahibi yapıyor. Çocukların 'Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' kapsamında şimdiye kadar açılan kurslarda 56 çocuk iş sahibi oldu.
Çocuk Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği, 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' kapsamında Kaynakçılık, Bilgisayar İşletmenliği, Fayans, Seramik ve Karo Döşemeciliği, Bayan Kuaförlüğü ve Servis Elemanı kursları açıldı. Düzenlenen 6 kursa polisler tarafından tespit edilen gençlerin katılması sağlandı. Ayrıca gençlere kurs boyunca günlük İş-Kur tarafından 20 TL ödendi. Kurslar sayesinde okula gitmeyen, suça karışmış ve karışabilecek toplam 56 genç meslek sahibi oldu.
Proje kapsamında düzenlenen 6 kursun ardından bu kez de Arkeoloji Kazı kursu açıldı. Pamukkale Üniversitesi ve İş Kurumu Müdürlüğü ile işbirliği yapan Çocuk Şube Müdürlüğü, tespit ettiği 11 gencin kursa gitmesini sağladı. 600 saat, 75 iş günü sürecek olan kursa katılan gençler, Laodikya Antik kentinde eğitime başladı.
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut da, Laodikya antik kentini ziyaret ederek, kursa katılan gençlerin çalışmalarını izledi. Kursu başarı ile tamamlayan gençler, Laodikya kazı alanında istihdam edilecek. RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)