Özkan ARSLAN-Mustafa ÖZDABAK-Ümit TÜRK-Özgür ARSLAN-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,() MANİSA’nın Soma ilçesinde yüzlerce madenciye mezar olan maden ocağının işletmecisi Soma Holding’in Levent’te bulunan ofisinin önünde çeşitli gruplar eylem yaptı. Polisin kurduğu barikatı yıkmak isteyen bir grup, binada kimsenin olmadığına emin olmak için, polis kontrolünde içeri alındı. Binayı arayan eylemciler, binada kimsenin olmadığını anlayınca sokaktan ayrıldı.
Soma Holding’in Levent Lale Sokak’ta bulunan ofisinin önüne sabah saatlerinden itibaren çeşitli gruplar gelerek eylem yaptı. Polis, binanın bulunduğu sokağı iki yönden de kapattı. Öğle saatlerinde gelen yaklaşık 150 kişilik bir grup polis barikatlarını yıkmak isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından gruplar adına Plaza Eylem Platformu bir basın açıklaması okudu.

Açıklamada olayın kaza değil cinayet olduğu söylendi. Açıklamadan sonra kalabalıktan bazı gruplar dağılırken dağılmayan gruplar tekrar barikatlara yüklendi. Sık sık, “İşte burası katil yuvası”, “Katil devlet hesap verecek” şeklinde slogan atan eylemciler polise binadan yetkililerle görüşüp hesap sormak istediklerini söylediler. Polis yetkilileri, içeride kimsenin olmadığını eylemcilere inandıramadı. Bunun üzerine grup arasında 5 kişi polis eşliğinde binaya gitti. Burada kimsenin olmadığını anlayan eylemciler tekrar grubun bulunduğu alana geldi. Eylemciler, akşam 19.00’da Taksim Tünel’de yapılacak eylem için sözleştikten sonra dağıldı.
TOMA DÖVİZ YAPIŞTIRDI

Polisin güvenlik önlemi almasından önce ofis binası önünde oturma eylemi yapan 5 kişilik öğrenci grubu, ellerindeki dövizleri TOMA ve binanın güvenlik kulübesine yapıştırdıktan sonra ayrıldı.  Öte yandan eyleme katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, açıklama yapmadan olay yerinden ayrıldığı için eylemcilerden bazılarının tepkisiyle karşılaştı. Dağılan eylemcilere dağılmamaları için laf atan bir eylemci ile grup arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.
Polisin sokaktaki güvenlik önlemleri sürüyor.

ÖA (MK)  (FOTOĞRAF)