SİVAS'ta 13'üncü dönem Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında 14'üncü dönem adayları olarak belirlenen 3 bin 300 yedek aday arasında bulunan bazı öğrenciler, 6 ay sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iptal kararının ardından yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için yasal süreç başlatıklarını söyledi.
Polis Meslek Eğitimi (POMEM) öğrenci seçme mülakatında geçen yıl 14'üncü dönem adayları olarak belirlenen ve 3 bin 300 yedek aday arasında bulunan Türkiye genelindeki yedek adaylar arasındaki 40 öğrenci, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün iptal kararındaki yürütmeyi durdurmak ve haklarını yeniden kazanmak için harekete geçti. 27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan POMEM mağdurlarından Hasan Erşan, 13 ve 14'üncü dönem adayları olarak geçen yıldan bu yana Eylül ayında yapılacak açıklamayı beklediklerini ancak iptal kararıyla birlikte mağdur olduklarını söyledi. Polis olmayı bekledikleri için KPSS'ye de hazırlanmadıklarını söyleyen Erşan, şöyle konuştu:
"Türkiye genelindeki 3 bin 300 kişiyi temsil ediyoruz. Bizler 2013 yılı ekim ayında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı Polis Mesleki Eğitim (POMEM) mülakatların da 2014 için planlanan polis adaylarıyız. Türkiye genelinde bizim gibi olan 3 bin 300 kişi var. İnternet üzerinden bize bildirim yapıldıktan 6 ay sonra iptal edildiği açıklandı. Bizler de Sivas'ta mağdur edilen 40 kişiyiz. Bütün arkadaşlarımız planlarını bu yönde yaptı. Evlilik için hazırlık yapanlar, askerden terhis olan arkadaşlarımız var. Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığına yazı yazarak bizi tekrar askere çağırdı. Böyle olunca önümüzdeki 2-3 gün içinde askere gidecek arkadaşlarımız var. Hukuk mücadelemizi başlattık. Mağdur olan arkadaşlarımız davalarını açmaya başladı. İdare Mahkemesi'ne davalarımızı açtık. Mağduriyetimiz giderilmezse de devlete küsmeyeceğiz. Çünkü biz devletin bekası için polis olmak isteyenleriz. Hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. Buradaki herkes üniversite mezunu, zaten POMEM üniversite mezunu alan bir kurum, hepimizin hazırlanması gereken bir KPSS vardı. Yalnız biz polis olacağımızı düşünerek hiç birimiz bu sınavlara ya hazırlanamadı. 3 bin 300 kişinin ailesini de düşünmek gerekiyor. Aramızda umudunu oğluna bağlayan, ileriye yönelik bu yönde planlar yapanlar var. Devlet büyüklerimizden mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz."

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)