GAZİANTEP Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Nizip çadır kentinde kalan Suriyeli sığınmacıların kurduğu takımla karşı karşıya geldi. Dostluk mesajları verilen karşılaşma Gaziantep Polis Okulu takımının 3-1'lik galibiyetiyle sona erdi.
Gazikent Sahası'nda yapılan karşılaşmayı, Gaziantep Vali Yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Mehmet Taşdöğen, İl AFAD Müdürü Sinan Atakan ile Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli ile polis okulu öğrencileri izledi.
Karşılaşma öncesi birbirlerine çiçek sunan takım kaptanları dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Suriyeli gençleri sporla buluşturmak ve kardeşliği pekiştirmek için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Valiliğimiz ve AFAD müdürlüğümüzle birlikte böyle bir organizasyon yaptık. Suriyeli misafir gençlerimizi sporla buluşturmak için düzenlediğimiz karşılaşmanın başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi.
İl AFAD Müdürü Sinan Atakan ise Suriyeli sığınmacıların bu tür organizasyonlarla savaş psikolojisinden çıktığını dile getirdi. Daha öncede Suriyeli mültecilerin kaldıkları kamplar arası futbol turnuvası düzenlediklerini ifade eden Atakan, "Bu tür organizasyonlarla Suriyeli misafirlerimizin Türk kültürüne alışmasını ve kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Etkinliklerimiz bu yönde devam edecektir" diye konuştu.
Nizip çadır kentinde kalan Suriyeliler'in vuruşu ile başlayan mücadeleyi Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 3-1 kazandı.