KARS Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşların dilekçeyle başvuruları üzerine polen üreten kavak ağaçlarının kesimine başlandı. Yusufpaşa Mahallesindeki yaşlı kavak ağaçların kesimi sırasında etrafa saçılan polenler kar görüntüsü oluşturdu.
Yusufpaşa Mahallesinde vatandaşların şikayeti yaşlı ağaçlar tek tek kesildi. TEDAŞ ekiplerinin enerji akımını kesmesinden sonra başlatılan çalışmalarda cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılıyor. Vatandaşların yaklaştırılmadığı kesim bölgesinde ağaçlarda oluşan polenler görenleri şaşkına çevirdi. Etrafa saçılan polenler, çevrede adeta kar yağmış görüntüsü meydana getirdi. 
Yusufpaşa Mahalle Muhtarı Erol Sara, polen yüzünden kavak ağaçlarından rahatsız olduklarını ve bu yüzden kestirdiklerini bildirdi. Erol Sara, "Oldukça yaşlı 10 kavak ağacı kesildi. Kesinlerin arasında asırlık kavaklar da vardı. Yerlerine çam ağacı dikeceğiz. Çevreye saçılan polenler, büyük küçük herkesi rahatsız ediyor. Mahalle halkı son derece rahatsızdı. Çok da şikayet alıyorduk. Bizde mecburen kesilmesi için yazılı başvuruda bulunduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI