Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), ()-KURTULUŞ Savaşı'nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharabesi'nin yapıldığı Polatlı topraklarındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bir ilke sahne oldu. Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı, ilk kez bazı silah ve teçhizatlarını Cumhuriyet Meydanı'nda halka sergiledi.
Değişik menzillere sahip çok namlulu roket ve topların sergilendiği Cumhuriyet Meydanı'nda halk sergiye büyük ilgi gösterdi. Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü kutlamalarının ardından saat 15.30'da gerçekleştirilen sergiyi önce ilçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Avni Angun ve Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ziyaret etti. Sergide görevli subaylar, sergilenen silahların teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.
YERLİ ÜRETİM
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan bazı top ve çok namlulu silahların yüzde yüz yerli üretim olduğunu öğrenen vatanadaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi. Silahları meraklı bakışlarıyla inceleyen vatandaşlar burada görevli subaylardan bilgiler aldı. Öte yandan serginin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda Garnizon Komutanlığı'na ait bando konser verdi.

FOTOĞRAFLI