BALIKESİR'deki fırından satın alınan poğaçadan 'sigara izmariti' çıktı. Zabıta ile birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri işletme hakkında inceleme başlattı.
Balıkesir'de bir vatandaşın alışveriş yapmak için gittiği gıda üretim işletmesinden satın aldığı poğaçanın içerisinden 'sigara izmariti' çıktı. Olayın ardından duyarlı davranan vatandaş, poğaça ile birlikte Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne başvurdu. Zabıta ekipleri, söz konusu işletmeye giderek incelemelerde bulunup, uyarı yaptı. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait 'Alo Gıda 174' Çağrı Merkezi'ne de durumu bildiren zabıta ekipleri, poğaçanın fotoğrafı ile birlikte Karesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne konuyu aktardı. İlçe Müdürlüğü yetkilileri de söz konusu işletmede A'dan Z'ye işletmede denetimlerini yapacağını açıkladı.
AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, halkın sağlığını tehdit eden hiçbir duruma sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, denetimlerin daha da sıklaştırılması konusunda talimat verdi. Başkan Yılmaz, "Halkın sağlıklı gıdalar tüketmesi için hijyen denetimlerini aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAF