Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'ne (ALTİD) bağlı özel güvenlik görevlileri plajlarda turistlere 'güvenlik' konusunda bilgilendirme içerikli broşür dağıttı.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde turizm sezonunun başlamasıyla plaj güvenliğinin sağlanması konusunda organizasyonun işleyişi hakkında Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça hazırlanan broşürler, Damlataş ve Kleopatra Plajı'nda turistlere verildi. Broşürlerde yüzme uzaklıkları, polis, jandarma, zabıta ve sağlık kuruluşlarının telefonları, denizde akıntı olan bölgeler, sahil güvenliği hizmetinin verildiği saat aralığı ve plajlardaki güvenlik kameralarıyla izlenen bölgeler yer alıyor.
"HERKES İÇİN ÖNEMLİ"
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, Valilik, Kaymakamlık, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Alanya'nın geleceği için el birliğiyle çalıştıklarını söyledi. Güvenlik konusunun herkes için önemli olduğunu belirten Sili, şöyle dedi:
"Turizmin tek bir elden yapılamayacağını, şehrimizin tüm dinamikleriyle ahenk içerisinde çalışması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni imkanlar dahilinde yapmaya, bölge turizminin markalaşması yolunda çıtayı bir üst seviyeye taşımaya ve her fırsatta dünya ölçeğinde tanıtım gerçekleştirmeye devam edeceğiz."
"YİNE GELECEĞİM"
Türkiye'ye 8, Alanya'ya 4 kez tatile gelen Alman turist Julia Westenberger, ilçenin her anlamda çok güvenli bir kent olduğunu belirterek "Kendimi evimde gibi hissediyorum. Bundan sonra da Alanya'ya gelmeye devam edeceğim" dedi.

TE(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)