Serdar SUNAR- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - ERZURUM'da Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girdikten sonra ortadan kaybolan oğullarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen Remziye ve Celal Yıldız çifti, Diyarbakır'da ailelerin sürdürdüğü oturma eylemine katıldı. Oğlunun başarılı bir çocuk olduğunu, LYS'de iyi puan aldığını söyleyen Celal Yıldız, "Tek istediğimiz, çocuğumuzun geri gelmesi. Bir an önce gelip okul tercihini yapmasını istiyoruz" dedi.
Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Karlıca Köyü'nde oturan Remziye ve Celal Yıldız çifti, Erzurum'da İMKB Lisesi'nde okuyup, yurtta kalan oğulları 18 yaşındaki Serkan Yıldız'dan 21 Haziran'dan sonra haber alamadı. Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen Yıldız çifti, Diyarbakır'a gelerek, ailelerin başlattığı oturma eylemine katıldı.
Baba Celal Yıldız, sayısalcı olan oğlunun 21 Haziran cumartesi günü sınava girdiğini, sınavdan sonra bir daha eve gelmediğini söyleyerek şunları anlattı:
"Serkan okul kapandığı için Erzurum'da oturan kızımın evinde kalıyordu. Ben dışarıdayken kızım aradı. Baba 'Serkan bana gelecekti bu gece eve gelmedi' dedi. Kızım 'Yurttaki ağabeylerle olabilir' dedi. Sonra ben aradım ulaşamadım. Şarjı bitmiştir diye düşündüm. Sabah tekrar kızım aradı. 'Baba Serkan daha gelmedi, haberiniz var mı?' dedi. Tekrar aradım kapalıydı. Ben de Erzurum'a gittim. Erzurum'da araştırdım, çocuğu bulamadım. Hemen polise ve savcıya başvurdum. 'Oğlum kayıp' dedim. Fakat bizim sağdan soldan aldığımız duyumlara göre Serkan son günlerde BDP gençlik kollarına gidiyormuş. Biz bunu doğruladık. Ve buna dayanarak Serkan'ın ya ikna yoluyla ya da kaçırılarak, ben onu pek bilemiyorum, dağa gidip örgüte katılmış görüşündeyiz."
"OKUMAK İSTİYORDU"
Celal Yıldız, çocuğunun kitapları arasında örgüte yakın dergiler ile Abdullah Öcalan'la ilgili kitap olduğunu söyleyerek, "Baktık ki çocuğun görüşü o taraftaymış. Biz bu şüpheyle dağa gittiğini düşünüyoruz. O günden bu yana kendisine ulaşamadık. Serkan, gerçekten çok başarılı bir çocuktu. Serkan dini kitapları okuyordu. Okumayı çok seven biriydi. Serkan devamlı takdir belgesi getiriyordu. En büyük hayali de doktor olmaktı. Serkan'ın böyle bir çabası vardı. Dinine bağlı, namazında, niyazında bir insandı. Bir ağabeyi Avrupa'da yaşıyor. Hep 'Baba ağabeyim bana yardım etsin okuyayım' derdi."
Devlet ve BDP yetkililerden oğlunun bırakılması için yardım istediğini söyleyen baba Yıldız, tek isteklerinin çocuğunun geri gelmesi olduğunu söyledi.
Celal Yıldız, oğlunun LYS'de iyi puan aldığını da söyledi. Yıldız, oğlunun Haziran ayı başına kadar devam ettiğini dershaneden kendilerine 'Serkan Yıldız Türkiye 58'incisi olmuştur. Tebrik ederiz' diye SMS geldiğini de söyledi ve bunu da basın mensuplarına gösterdi. Ancak Erzurum'daki İMKB Lisesi yetkilileri Serkan Yıldız'ın vasat bir öğrenci olduğunu ve aldığı puanın yüksek olmadığını söyledi. Dershane yetkilileri de öğrencinin Türkiye derecesi elde edecek bir puan almadığını, kendilerinin de böyle bir SMS göndermediklerini açıkladı.
"OĞLUM GELSİN OKUL TERCİHİNİ YAPSIN"
Celal Yıldız, "Oğlum bir an önce gelsin okul tercihini yapsın. Çocuğun hayatı kararmasın. Bizim tek dileğimiz bu. Bizim tek gayemiz Serkan'ın gelip tercih yapması. Ve okuluna devam etmesidir" diye konuştu.
Anne Remziye Yıldız da gözyaşı dökerken, bayram arifesinde çocuğunun eve dönmesini istedi.
Öte yandan Serkan Yıldız'ın üniversite tercihleri yapabilmesi için şifresinin bilinmesi gerektiği, sisteme şifre girilerek okul tercihlerinin yapılabileceği ancak okula kayıt sırasında ise öğrencinin kendisinin mutlaka hazır bulunması gerektiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI