Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü'nde PKK tarafından kaçırılarak Ağrı Dağı'na götürülen ve dün akşam saatlerinde serbest bırakılan elektrik işçileri yaşadıklarını anlattı.
Ağrı Dağı eteklerindeki Çiftlik Köyü'ndeki arızayı gidermek için 26 Mayıs günü giden Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketi elemanlarının yolu PKK tarafından kesildi. PKK'lılar elektrikçi, Cumali Şeker, Fikret Dalkıç, Çetin Kara, Metin Akbaş, Metin Akkuş ile Tamer Özpelit'i yanlarına alarak kaçırdı. 7 gün aradan sonra dün akşam saatlerinde serbest bırakılan 6 elektrik işçisi ailelerine kavuştu. Mutlu olduklarını belirten işçiler ve aieleri eve 'Geçmiş olsun' ziyaretine gelen misafirleri kabul ediyor. İşçilerden Ordulu 28 yaşındaki Tamer Özpelit, Aras Edaş Elektrik Dağıtım Şirketinin elektrik işlerini yapmak için Doğubayazıt’a geldiğini söyledi. Kaçırılma anını ve Ağrı Dağı’nda yaşadıklarını anlatan Özpelit şunları söyledi:
"Örgüt üyeleri babam şantiye şefi olduğu için beni arıyorlarmış diğer 5 arkadaşımı da benimle birlikte kaçırdılar. Daha sonra araçlarımızı yaktılar her şey çok kısa sürede oldu. Yaklaşık 7 gün dağda büyük taşların altında kaldık. Bize iyi davrandılar. Kesinlikle ne kötü bir muamele, küfür ve hakaret etmediler. Hatta ne yediler ve ne içtiyseler aynısını bize de verdiler. Akşam kendi battaniyelerini bize verdiler. Kısacası bize çok iyi baktılar ve 'Bizim işimiz sizinle değil, devletledir. Siz misafirimizsiniz' dediler. Diğer kaybolan aracımızı bize geri verdiler dün akşam saatlerinde köye geldik daha sonra Jandarmayı aradık sonra ifade verdik. Hastanede sağlık kontrolünden geçirildik. Durumumuz gerçekten iyi."
Tamer Özpelit’in babası şantiye şefi Halit Özpelit ise çözüm sürecine değinerek, "Çocuklarımız bıraktıkları için çok mutluyuz. Bunlar ülkemizin gerçekleri umarım bu olaylar kısa sürede son bulur. Çözüm süreci zaten devam ediyor bizde çalışıyoruz. Allah kimseye bunları yaşatmasın" dedi.

SB(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)