Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine
'Çocuklarını PKK'nın kaçırdığı aileler eylemlerine ara verdi başlıklı 1 numaralı haber, gelişmelere göre yeniden geçildi.
--------------
YENİDEN

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR,()-DİYARBAKIR'da çocuklarını PKK'nın kaçırdığı gerekçesiyle 19 Mayıs gününden itibaren oturma eylemi yapan aileler adına yapılan açıklamada, eyleme ara verildiği açıklandı. Ancak bunun açıklamayı yapanları bağladığını belirten yaklaşık 25 aile ise oturma eylemine, devam kararı aldı.
PKK'nın çocuklarını kaçırdığı gerekçesiyle 12 gün önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı, son katılanlarla birlikte 72'ye ulaştı. Eylemin 12'nci gününde İstanbul, Çanakkale, Van, Muş, Adana ve Mersin'den 9 aile daha oturma eylemine katıldı.
FİKİR AYRILIĞI OLUŞTU
Eylemin devam ettiği saatlerde bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan ve eylemi ilk başlatan iki aileden biri olan Selami Eren, "Eylemi 1 Haziran'a kadar sürdürmeyi planlıyorduk. Ancak tarafların daha rahat çalışmalarına fırsat vermek için eyleme ara veriyoruz. Tarafların bu sürede rollerini daha iyi oynayabilmeleri için eyleme ara verdik. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelere göre yeniden bir karar vereceğiz" dedi.
AİLELERİN BİR BÖLÜMÜ DEVAM DEDİ
Eren'in açıklamasının ardından bazı aileler Büyükşehir Belediyesi önünden ayrılırken, ailelerin bir kısmı ise açıklamanın kendilerini bağlamadığını belirtti. Eyleme devam eden aileler adına konuşan ve Muş'tan geldiğini belirten Fadile Özkan, herhangi bir somut gelişme olana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.
GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Eylemin 12 gününde de Büyükşehir Belediyesi önünde çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin gözyaşları dinmedi. 23 Nisan'da 17 yaşındaki kızı Leyla Güneş'in PKK tarafından götürüldüğünü gözyaşları içinde anlatan İffet Güneş, "Kızımı istiyorum. O benim tek kızımdı. Benim başka kimsem yok. Kızımı bana göndersinler" dedi.
Eyleme bugün katılan ve 15 yaşındaki kızı Zehra Yapıcı'nın geçtiğimiz yıl PKK tarafından kaçırıldığını belirten Mukaddes Yapıcı ise, "Benim kızım herşeyimdi. Onu da elimden alıp götürdüler. Kızımı geri istiyorum. Ne olursa olsun kızımı versinler. Yeter ki kızımı geri versinler" dedi.
YILDIZ HEMŞİREDEN DESTEK
1995 yılında Astsubay olan eşi Erzincan-Sivas yolunda şehit edilen ve Abdullah Öcalan'ın yargılandığı davada 'Yıldız Hemşire' olarak tanınan Yıldız Namdar da bugün Diyarbakır'a gelerek eylemci ailelere destek verdi. Ailelerle birlikte bir konuşma yapan Yıldız Namdar, "PKK ve BDP'den çocuklarımızın üzerinden ellerini çekmelerini istiyoruz. Bu çocuklar eğitimlerini tamamlayarak ileride doktor, hemşire ve önemli makamlara gelebilirler. Bu çocukların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

FB(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)