Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde yaşayan ve çocukları 20 yaşındaki Adem Tetik'in terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp kırsala götürüldüğünü ileri süren Dursun Tetik, eşi Zübeyde Tetik ve komşuları, BDP İzmir İl Teşkilatı'nın bulunduğu bina önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Yalnızca kendi mahallelerinde kendileri gibi 25'e yakın ailenin bulunduğunu, ancak çeşitli mazeretler üreterek basın açıklamasına gelmediklerini öne süren Dursun Tetik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Oğluna seslenen anne Zübeyde Tetik, "Oğlum seni çok seviyoruz lütfen evine dön ve bizi daha fazla üzme" diye konuştu.
Bayraklı İlçesi Onur Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Adem Tetik, kimseye bir şey söylemeden geçen 17 Nisan'da ortadan kayboldu. İnşaat ustası 7 çocuk babası 50 yaşındaki Dursun Tetik, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirtip polise kayıp başvurusunda bulundu. Aramalara rağmen Adem Tetik bir türlü bulunamadı. Oğlunun sık sık BDP'nin ilçe teşkilatında vakit geçirdiğini ve burada suça itilerek kandırıldığını iddia etti. Bugün Basmane Semti'ndeki BDP İzmir İl Teşkilatı'nın bulunduğu binanın önüne gelen Dursun Tetik, eşi Zübeyde Tetik, komşuları Hasret Ergün basın açıklaması yaptı.
KANDIRILIP KIRSALA GÖTÜRÜLDÜ
Oğlunun arkadaş çevresi tarafından kandırıldığını savunan Dursun Tetik, "Oğlumun zaaflarından yararlandılar. Evimizin yakınındaki parti binasına sık sık gidiyordu. Sanırım kaçırılmadan önce bir belediye otobüsünün yakılması olayına karışmışlar. Ardından parti binasında kahvaltı yapıp arkadaşlarıyla ortadan kaybolmuş. Öğrendiğim kadarıyla 'Devlet sizi tutuklayacak' diyerek kandırmışlar. Aramadığımız yer kalmadı. Benim oğlum, arkadaşları tarafından kandırıldı ve PKK'ya katılmak üzere kırsala götürüldü. Bu yaşa kadar evlatlarını büyütüp getiriyorsun, başkaları ellerine maşa ederek çocuklarımızı alıp götürüyorlar. Diğer aileler korktukları için mi, fırsat bulamadıkları için mi gelmediler bilmiyorum. Analar ağlayınca, bir baba olarak daha çok üzülüyorum. Keşke o anaların yarısı kadar olsak, onlar kadar duygulu olsak" dedi.
GAZİ TORUNU
Dedesinin gazi olduğunu kaydeden Dursun Tetik, "Benim dedem gazi, bu ülke hepimizin. Çocukları hapse atmakla korkutup dağa götürüyorlar. Onlar bir şey yapmadı ki devlet neden tutuklasın. Oğluma sahip çıkamadığım için üzgünüm. Onunla ilgileniyordum da ama genç olduğu için çok fazla üzerine gidemiyordum. Çocuklarımızın bulunması için devlet yetkililerinden yardım bekliyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir baba, halimizden en iyi o anlar. Ben kendisini babam gibi seviyorum. Lütfen evladımın bulunması için bir şey yapsın. Şehitler bitti, şimdi çocuklarımız kaçırılıyor, artık bitsin bu sorun. BDP'den de kimse bizimle irtibat kurmadı. Onların da bu konuya çözüm bulmalarını istiyorum" diye konuştu.
OĞLUNU ASKERE GÖNDERECEK
Elinde oğlu Adem Tetik'in fotoğrafını taşıyan anne Zübeyde Tetik de onun biran önce eve dönmesini istedi. Günlerdir oğlundan haber alamadığı için büyük üzüntü yaşadığını vurgulayan anne Tetik, "Benim oğlum askerlik çağında. Sağ salim eve dönerse eğlence düzenleyip onu vatani görevini yapması için askere göndereceğim. Artık kimse ölmesin. Dağdaki çocuklar evlerine dönsün. Anneler ağlamasın. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da bir anne, onun da devreye girmesini istiyorum" dedi. Oğlu Adem Tetik'e çağrıda bulunan anne Tetik, "Oğlum beni görüyorsan, duyuyorsan evine dön. Biz seni çok seviyoruz ve büyük üzüntü yaşıyoruz. Artık bizi üzme oğlum" diye konuştu.
Tetik ailesinin komşusu Hasret Ergün de anne Zübeyde Tetik'in her gün gözyaşı döktüğünü, bu durum karşısında çok üzüldüğünü anlatıp, "Benim çocuğum cezaevinde ben bile bu kadar ağlamıyorum. Çünkü ben biliyorum ki benim evladım güvenli bir yerde. Ama komşum çocuğundan haber alamıyor, sağ mı ölü mü bilmiyor" dedi. Açıklamanın ardından Tetik ailesi ve komşuları bina önünden ayrıldı.

TH (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)