Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI(Sakarya), ()- İSTANBUL- Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri başlamadan önce Sapanca Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Tahsin Bostan, YHT ve diğer trenlerde pişmaniye satışına izin verilmediği takdirde 60 kişinin işsiz kalacağını söyledi.
Sapanca Pişmaniyeciler Derneği Başkanı Tahsin Bostan gazetecilere yaptığı açıklamada TCDD yetkililerinin izin vermesi halinde Yüksek Hızlı Tren’de de satış yapmak istediklerini, tren seferlerinin 2 yılı aşkın süreden bu yana durdurulması nedeniyle  mağdur olduklarını söyledi. Bostan, 31 Ocak 2012 tarihinde YHT inşaatının başlaması ile birlikte normal tren seferlerinin durdurulduğunu, bunun sektörde çalışan 60 kişiyi işsiz bıraktığını hatırlatarak şöyle dedi:
"TCDD ile aramızda İstanbul– Bilecik hattında pişmaniye satışı için sözleşme vardı. Ancak seferler durunca bu sözleşme geçerliliğini yitirdi. 2 yılı aşan süredir derneğimiz bünyesinde satış yapan 60 arkadaşımız işsiz kaldı. Kurduğumuz dernekle işsizliği bir ölçüde giderdik. İlçedeki işsizliğin azalmasına bir ölçüde de olsa katkıda bulunuyoruz. Arkadaşlarımız kahvelerde oturacaklarına çalışarak evlerine ekmek götürüyorlardı. Hattın ulaşıma kapatılmasından önce 12 yıl bu sektörde hizmet verdik. Ümit ediyorum ki TCDD yetkilileri hat açıldıktan sonra gerek hızlı tren gerekse normal hat trenlerinde bizlere satış yapmak için izin verecek. Bunca insan bu işten ekmek yiyor, izin vermeme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum."

FOTOĞRAFLI