Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR’in Bornova İlçesi Pınarbaşı semtinde, yaklaşık bin kişi, ağızlarında düdük ve yüzlerinde maskelerle, 'Taş ocağı istemiyoruz' eylemi yaptı.
Yeşil Pınarbaşı Platformu Başkanı Birol Çulhaloğlu’nun düzenlediği eyleme gelenlere, gözleme, pilav ve içecek dağıtılırken, develer ve atlar etkinliğe renk kattı. Lise öğrencilerinin söylediği şarkılar de eylemcileri çoşturdu.
Pınarbaşı’nda taş ve mıcır ocaklarının çevre sağlığına günden güne zarar verdiğini, halkının yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini, taş ve mıcır ocaklarının kaldırılıncaya kadar eylem yapmaya devam edeceklerini belirten Çulhaloğlu, “Anayasal bir hak olan sağlıklı yaşam hakkımızı kimse elimizden alamaz. Doğanının yok olması, çevre koşullarının olumsuz şartlarla bozulmasına izin vermeyeceğiz. Gençlerimiz, ocakların çalışması yüzünden spor yapamaz hale geldi. Uzun yıllar önce burada ayva ve nar festivali yapılırdı. Doğanın tahrip edildiğinin en önemli kanıtı burada ortaya çıkıyor. Pınarbaşı’nda artık festival yapılmıyor. Nedeni de artık ağacın kalmaması. Olumsuz çevre koşulları, asit yağmurları, havadan oluşan ve toprağımıza karışan sanayi atıklarının oluşturduğu toksik maddeler ağaçlarımızı tamamen kuruttu. Aynı zehirler su ve gıda yoluyla vücudumuzda da birikiyor. İstatistiki veriler, ülkemizde kanser vakalarını en çok bu bölgede yaşandığını söylüyor. Buna rağmen hala bir önlem alınmıyor. Tam tersine adeta cezalandırılıyormuşuz gibi yeni işletmelere ruhsat veriliyor. Taş ocakları kapatılana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Eylemciler, sloganlar atarak dağıldı.

BK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)