KONYA'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan akrobasi timi Türk Yıldızları 134'üncü Filo'ya ait tek kişilik NF-5 A tipi uçağının 2012 yılında eğitim uçuşunda düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in adı, uçağın düştüğü alana yapılan parkta yaşatılacak.
2002 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 2 yıl pilotaj eğitimi alan 31 yaşındaki pilot yüzbaşı Ümit Özer, ilk olarak 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, ardından da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-5 pilotu olarak görev yaptı. Özer, 2011 yılında da Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan akrobasi timi Türk Yıldızları'na katıldı. İlk gösterisini 18 Mart'ta Çanakkale'deki şehitleri anma töreninde gerçekleştirmeye hazırlanan pilot yüzbaşı Ümit Özer, eğitim uçuşu için 13 Mart 2012 tarihinde üs komutanlığından NF-5 A tipi uçakla hareket etti. Uçak, saat 12.00 sıralarında üs komutanlığına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki TÜMOSAN traktör fabrikasının boş arazisine belirlenemeyen nedenle düştü. Tel örgüleri koparıp yaklaşık 500 metre sürüklenen uçak, fabrika binasına yaklaşık 300 metre kala parçalandı. Pilot Özer şehit oldu.
UÇAĞI KURTARMAK İSTEMİŞTİ
Türk Yıldızları'na ait uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in, uçak düşerken fırlatma koltuğunu açamadığı ifade edilmişti. Özer'in, şehit olmadan önce kule ile yaptığı görüşme fırlatma koltuğunu bilerek kullanmadığı belirlendi. Şehit pilota kullandığı uçağın düşme ihtimali doğduktan sonra kuleden uçağı hemen terk etmesi yönünde uyarı geldiği fakat Özer'in bunu redderek, "Yapamam. Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var" dediği otaya çıktı.
ŞEHİT OLDUĞU BÖLGEYE ADINA PARK YAPILIYOR
Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek şehit olan Ümit Özer'in, uçağının düştüğü fabrika arazisinin önündeki alana adına park yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaklaşık 8 ay önce şehit pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in anısına Ankara Yolu'nda 115 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan ve halen yapım çalışması süren parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, süs havuzları, iskeleler ve köprüler yer alacak. 4 milyon liraya mal olacak parkta ayrıca 52 adet çardak şeklinde oturma grubu, basketbol sahası, amfi, ve restoran da bulunacak.