AYDINLI pideci 32 yaşındaki Korcan Aksoy, peynirli, kıymalı, kıymalı-yumurtalı, kuşbaşılı, pastırmalı, ıspanaklı, sucuklu, tahinlinin ardından, pidenin incirlisini de yaptı. Aksoy, “Yemeğin ardından tatlı niyetine yenilebilecek bir ürün ortaya çıktı” dedi.
Aydın’ın pideleriyle ünlü ilçesi Yenipazarlı olan Korcan Aksoy, ilkokulu bitirdikten pideciliğe başladı. 10 yıl önce Aydın’ın 7 Eylül Mahallesi’nde kendi işyerini açtı. Kısa sürede adını duyuran Aksoy, Aydın’ın en bilinen ürünü olan inciri, pide ile birleştirdi. Askere gidene kadar Yenipazar’da pidenin inceliklerini öğrendiğini anlatan Aksoy, “20 yıldır pide yapıyorum. İncir ve pide bu yörenin en bilinen ürünleri. İncire katma değer katmak için de incirli pide yaptım” diye konuştu.
TESCİL ETTİRECEK
İncirli pidenin istenilen kıvama gelmesi için yaklaşık 3 ay boyunca deneme yaptığını anlatan Aksoy, “Müşterilerimize pidenin ardından tatlı olarak tahinli pide ikram ediyorduk. Şimdi tahinli pideye incir de ilave ettik. Çok tatlı olmaması için nar ile süsledik. Birkaç değişik şekilde pişirmek gerekiyor. Bu standardı tutturmak için çalışma yaptık. İstenilen kıvama gelen bu ürünü tescil ettireceğiz” dedi.