SAMSUN'da pervanesindeki arıza nedeniyle 28 gündür Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda bekleyen Amerikan Savaş Gemisi 'USS Taylor (FFG-50)', Romanya'dan gelen römorkör ile Yunanistan'ın Girit Adası'na götürüldü.
2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın güvenliğinin sağlanması kapsamında Karadeniz'e gelen ABD Donanması'na ait 'USS Taylor (FFG-50)' adlı savaş gemisi, 28 gün önce yakıt takviyesi için Samsunport Sanayi Rıhtımı'na girdiği sırada pervanesi kırıldı. Bunun üzerine savaş gemisi onarımı yapılmak üzere demir attı. Onarımı tamamlanamayan gemi bu sabah Romayna'dan gelen römorkörle Yunanistan'ın Girit Adası'na götürülmek üzere hazırlıklara başlandı. Hazırlıklar sırasında Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı bir helikopter, savaş gemisinin bulunduğu liman üzerinde bir süre uçuş yaptı. Öte yandan, deniz polisi ve Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı üç bot da etrafında devriye görevi yaptı.
Dün bir grup tarafından protesto edilen gemi, hazırlıkların tamamlanmasının ardından Romanya'dan gelen römorkör ile çekilerek Girit Adası'na doğru yola çıktı. Bu sırada, sahil yoluna gezmeye gelen vatandaşlar savaş gemisinin çıkışını ilgiyle izledi.

HÇ(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)