Taner YENER/İSTANBUL,() İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle eylem yapan  ailerle ile ilgili olarak, " Analar evlatlarını PKK'ya vermiyor. Anaları teslim alamıyor PKK. Bizzat Kürt anaları, bizim hepimizin anaları PKK'ya karşı açık tavır alıyorlar. 'Evladımı sana vermem' diyorlar. Bu hem bir ana tavrıdır. Hem de bir yurttaş tavrıdır. Analar teröre evladını vermiyor. Analar burada önderlik etmektedir. Örnek olmaktadırlar. Aynı zaman da vatansever yurttaş tavrını alıyorlar. Helal olsun o analara” dedi.

ORASI BÖLÜCÜ TERÖRE TESLİM EDİLMEYECEKTİR
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ile birlikte partisinin Beyoğlu’ndaki Genel Merkezi’nde “Açılımın 2. Aşaması” başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, Karlıova-Varto yolunu açmak için sabah saatlerinde polis ve jandarmanın başlattığı operasyon ilgili konuşan Perinçek, "Bu son derece olumlu, doğru. Orası bölücü teröre teslim edilmeyecektir. Kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışıyor. 'Devlet teslim oldu. Türkiye teslim oldu' Hayır. Tayyip Erdoğanlar teslim olur, olmuşlardır açılımda. Ama Türkiye teslim olmayacağı gibi, göreceksiniz PKK'yı teslim alacaktır. Önümüzdeki 2 yıl içinde bir milli hükümet kuracağız ve teslim alacağız. Eller yukarı silahını yere at diyeceğiz. Ve silahını yere atacak" dedi.
TAYYİP ERDOĞAN VE MİT'İN AVUCUNDA ABDULLAH ÖCALAN
PKK'nın çocuklarını kaçırdığı gerekçesiyle eylem yapan anneler ile ilgili konuşan Perinçek, şunları söyledi:

"Büyük bir uyanış başlamıştır. Analar evlatlarını PKK'ya vermiyor. Anaları teslim alamıyor PKK. Bizzat Kürt anaları bizim hepimizin anaları PKK'ya karşı açık tavır alıyorlar. 'Evladımı sana vermem' diyorlar. Bu hem bir ana tavrıdır. Hem de bir yurttaş tavrıdır. Analar teröre evladını vermiyor. Analar burada önderlik etmektedir. Örnek olmaktadırlar. Aynı zaman da vatansever yurttaş tavrını alıyorlar. Helal olsun o analara. Şimdi o analarımıza dil uzatanlar var. Kim dil uzatıyor. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş çıkmış bu anaların MİT'le irtibatı var. İstihbaratla irtibatı var. Önce kendine bak. Önce liderinize bakın. Tayyip Erdoğan ve MİT'in avucunda Abdullah Öcalan. Hakan Fidan'ın yakın koruması oldu. Selahattin Demirtaş'ın o analara dil uzatması ayıp. Utanılacak bir olay. Bu anaların mücadelesi Haziran Temmuz isyanının devamıdır. O analar Haziran Temmuz isyanının çizgisini sürdürüyor. O anaların ellerinden öpüyoruz. Hepsini destekliyoruz. Bizim analarımız onlar. "

2013 YILINDA TÜRKİYE HALKI ELİNE TÜRK BAYRAĞINI ALDI
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın açılımın 2. aşamasına geçeceğiz dediğini söyleyen  Perinçek, "Ama dikkat edelim Beşir Atalay'ın konuşmasında çok önemli ipuçları var. Kaygılar içinde. Olayın gelip kayaya dayandığını görüyor. 'Sabote edilecek' diyor. 'Korkuyoruz' diyor. Ve doğru. Kaygıları yerinde. Çünkü bu açılımın bundan sonra yürüme şansı yok. Neden yok? Amerika Suriye'de yenildi. Dün Suriye'de seçimler vardı. Kahraman Beşar Esad yönetimindeki Suriye Devleti ve Suriye Halkı Amerika'yı yendi. O nedenle Türkiye'yi bölme projesi de iflas etmiştir. Türkiye'de Haziran Temmuz ayaklanmasıyla geçen yıl 2013 yılında Türkiye halkı eline Türk Bayrağını aldı. O mesajı Abdullah Öcalan çok iyi gördü. 'Biz bu vatanı böldürmeyeceğiz' mesajıydı o" dedi.
BEŞAR ESAD’I DESTEKLEYECEĞİZ. BİZİM İÇİN DE SAVAŞTI
Perinçek, konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Perinçek, “Çözüm sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Güneydoğu’daki bazı yollar kapalı olduğu söyleniyor. Suriye’deki gelişmeler..."  sorularına  şu yanıtı verdi:

 “Geçici kardeşim. Tarihte de bunlar yaşanıyor çeşitli ülkelerde. Amerika belli ülkelerde belli başarılar kazanır.  ABD’nin gelip Irak’ı işgalinden ve Suriye’ye saldırmasın o ortam içerisinde Türkiye’de bölücülük belirli bir kuvvet topladı.  Neden geçici ABD Suriye’de yenildi mi? Yenildi. ABD Irak’ı iki kere işgal ettiği halde Irak şu anda bütünleşiyor mu? Bütünleşiyor. İran’a ABD diş geçirebildi mi? Diş geçiremedi. Türkiye’de elinde Türk bayrağı ile ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ diye on milyonlar ayağa kalktı ve şimdi onun devamı olarak analar ‘çocuğumu vermem’ diyor. Biz ne yapacağız Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gibi Beşar Esad’a karşı düşmanlık kampanyası mı yürüteceğiz. Beşar Esad’ı destekleyeceğiz. Beşar Esad bizim için de savaştı. Ona buradan selam yolluyoruz. Onu kutluyoruz. Yalnız Suriye’yi vatanını değil bizim ülkemizi, vatanımızı da savunan büyük bir mücadele verdi. Onun daha da başarılı olmasını istiyoruz. PKK hapı yuttu. Suriye’de ABD yenildiği gün ki yenilmiştir PKK hapı yuttu. Bir süre sonra PKK Suriye ve ABD’yi de arkasında göremeyecek “ dedi.

BİZ BİR KERE DAHA ZAFER KAZANACAĞIZ. ÇİFT DİKİŞ OLACAK
Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsviçre’de ceza alması üzerine verilen ihlal kararı ile ilgili davanın Büyük Daire’de görülmesi kararı ile ilgili olarak, “Bu bir usuldür. AİHM usul kurallarına göre temyiz edildiği zaman yani şimdi bizim lehimize AİHM bir karar verdi. İsviçre devleti de bunu onu temyiz etti, yeniden başvurdu. Bu temyiz talebini de önce bu talep usule uygun mu? Usulün gerektirdiği hükümlüler yerine getirilmiş mi? diye bakar ondan sonra incelemeye alır. Bu karar İsviçre devletinin talebini kabul eden bir karar değil. Ona dikkatinizi çekiyorum. Bu karar onu ben bunu alacağım inceleyeceğim. O karar usule yöneliktir. Şunu belirteyim biz bir kere daha zafer kazanacağız. Çift dikiş olacak. “ dedi.
ÇANKAYA’YA YAKIŞAN CUMHURBAŞKANLIĞI TANIMI ATATÜRK YAPMIŞTIR
Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili “İşte Yalova’da boyunun ölçüsünü aldı Tayyip Erdoğan. Bütün Bakanlarıyla yüklendi kendisi o seçimi yönetti. Çankaya’ya yakışan Cumhurbaşkanlığı tanımı Atatürk yapmıştır. Oraya Cumhuriyet devrimine yakışan bir Cumhurbaşkanı çıkacak. Ve bu millet onu çıkacak. Onun için milletimizi birleştirmemiz lazım. Tayyip Erdoğan’ın oraya çıkmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin anahtarını veriyorum? PKK ile işbirliği yapanlar yenilecek. Vatanın bütünlüğüne sahip çıkarlarda seçimi kazanacak “ diye konuştu.

SİZ HZ. MUHAMMED’İN YÖNETTİĞİ DEVLETİN KARŞISINA İKİNCİ BİR SİLAHLI GÜÇ KURABİLDİNİZ Mİ?
Perinçek, "Çözüm sürecindeki sessizlik PKK lehine işlemiş olabilir mi?” şeklindeki bir soruya ise, şu karşılığı verdi:

 “Bir ülkede iki silahlı güç olur mu? Bir ülkede iki silahlı güç olursa o iki silahlı güç eninde sonunda çatışır. Bu barış süreci PKK silahlı güç inşa etmesi ve büyütmesi için fırsat sunacak. Bu nereye kadar gidecek. Eğer barış olacaksa bunun bir tane çaresi var. Bir devlette bir tane silahlı güç olur. Cengizhan, Hz. Muhammed. Siz, Hz. Muhammed’in yönettiği devletin karşısına ikinci bir silahlı güç kurabildiniz mi? Ne yaptı. Uhud savaşı, Hendek savaşı gitti Mekke’yi aldı tepeledi Hz. Muhammed. Türkiye’de siz Türk Silahlı güç karşısında ikinci bir silahlı güç kuramazsınız, kurarsanız geçici olur o. Şimdi bir  geçici olan olaya 'barış süreci' diyorlar. Ondan sonra göreceğiz yangını. Şimdi silahlı gücü büyüyor. Ananın kucağından çocuğu alıyor. O çocuğu daha barış için mi çıkarıyor. Bunlar barış için mi savaşa hazırlık için. Türkiye’yi barışcıl yoldan bölemezler. Biz Yugoslavya olmayacağız “ dedi.

TY (MK) (FOTOĞRAF)