Osman URAS/BODRUM(Muğla), () - İŞÇİ Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirirken, "Adaylar, Türkiye'nin bugünkü çıkmazını yansıtıyor. Atatürk'ün Çankayası'na yakışan bir aday yok. Adaylara bakıyorsunuz; adaylar mafya, tarikat rejiminin seçenekleri. PKK bölücülerinin bugün cumhurbaşkanı adayı var. Ama Atatürk'ün Türkiyesi'nin bir adayı yok" dedi. 
Doğu Perinçek, Bodrum'daki Aydem Otel'de partilileriyle bir araya geldi. Beraberinde eşi Şule Perinçek de bulunan Doğu Perinçek partililerle tokalaşarak isteyenler için kitaplarını imzaladı. Ardından partililerine seslenen Perinçek, şöyle dedi:
"Türkiye'de bugün Tayyip Erdoğan'ları sırtında taşıyan sıcak para diktatörlüğü, yani dışa borçlanmak var ama bu ekonomi bitmiştir. Bunun bittiğini önümüzdeki birkaç ay içinde göreceğiz. Ayrıca, ben sanayici, işadamları, sendikacı ve ekonomi uzmanlarıyla görüşerek size bu gerçeği bildiriyorum. Bu yıl kapıya dayanan borç toplamı 240 milyar dolar. 170 milyar diyorlar. 70 milyar dolar da bu yıl ki ödemeler açığı. Bunların bu parayı bulma şansları yok. Bu ekonomi bitti. Onun için "Bunlar şuradan, buradan bulur, sürdürür', hayır. Bu ekonomi bittiği için tarih veriyorum, bir veya iki yıl içinde bunların saltanatını yıkacağız. Tıpkı sizin Silivri duvarlarını yıkmanız gibi" dedi.
Ülkede önümüzdeki dönem yeni bir seçenek doğacağını öne süren Perinçek, "Türkiye yeniden Atatürk devrim rotasına girecek" diyerek karma ekonomi, paranın giriş çıkışını kontrol edecek güçlü bir merkez bankası olacağını söyledi.
"ADAYLAR MAFYA, TARİKAT REJİMİNİN SEÇENEKLERİ"
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek adaylarla ilgili, "Türkiye'nin bugünkü çıkmazını yansıtıyor. Atatürk'ün Çankaya'sına yakışan bir aday yok. Adaylara bakıyorsunuz; adaylar mafya, tarikat rejiminin seçenekleri. PKK bölücülerinin bugün cumhurbaşkanı adayı var. Ama Atatürk'ün Türkiye'sinin bir adayı yok. Buradan baktığınız zaman çok olumsuz gibi gözüküyor. Ama bir de şöyle bakalım. Bu rejimin artık çıkmaza girdiğini gösteriyor. Onun için sizleri örgütlü mücadeleye, işbaşına davet ediyorum. İP de örgütlenmeye davet ediyorum. Programımız var. Kadrolarımız var. Tayyip Erdoğan'ları önümüzdeki iki yıl içinde yıkacağımıza size söz veriyorum" diye konuştu.
SANDIĞA GİTMEME EĞİLİMİ
Perinçek, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir duruş sergileyecekleri konusunda yönetim organıyla durum değerlendirmesi yaptıklarını anlattı. Perinçek, "Bu değerlendirme sonucunda Cumhuriyet adayları olmadığını saptadık ve Cumhuriyet yıkıcıları ile bölücülere oy yok tespitinde bulunduk" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda örgütünün görüşlerini öğrenmek amacıyla Türkiye'yi dolaştığını söyleyen Perinçek "Sandığa gitmeyelim, oy vermeyelim' diyenler var. Bir grup da 'Yurttaşlık görevini yapalım veya sloganlar atalım' diyenler var. Oy pusulasına Atatürk resmi koymak isteyenler var" dedi. Sandığa gidilmeyecekse anlamlı bir çoğunluk olması gerektiği yönünde görüş bildiren ve Türkiye'de seçimlerde yüzde 70-80 oranında katılım olduğunu söyleyen Perinçek, şöyle konuştu:
"Çevremizde en az yüzde 20-25 oranında yurttaş grubu sandığa gitmemek eğilimindeyse, o zaman bu anlamlı olabilir. Onun için araştırıyoruz. Sandığa gitmeyelim dediğimiz zaman bu toplumda bir yankı yaratmalı. Çok küçük bir azınlık olarak uyguladığımızda başarılı değil. Eğer çevremizde kuvvetli bir eğilim varsa, sandığa gitmeme yönünde bir eğilim varsa o eğilim paylaşılabilir. Ama biz bize kalacaksak, küçük bir azınlık olarak sandığı protesto edeceksek bu doğru olmaz."

FOTOĞRAFLI