PENDİK’te akaryakıt istasyonunun duvarına çarpan araç takla attı. Araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Kazayı gören bir çöp kamyonu sürücüsü de yardım için durdu. Bu sırada sebze yüklü bir kamyon da duran çöp kamyonuna çaptı. Sebze yüklü kamyonun sürücüsü araçta sıkıştı. 

Kaza saat 00.30 sıralarında D-100 Karayolu Pendik Kaynarca mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Sürücü Mesut Dursun, 4 arkadaşı ile birlikte 34 EM 4529 plakalı aracıyla ilererken direksiyon hakimiyetini kaybederek yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun duvarına çarptı. Araç çarpmanın etkisi ile savrularak takla attı. Kaza sırasında araç sürücüsü Mesut Dursun ön camdan dışarıya fırladı. Araçta bulunan Bahar Memiş, Perihan Ergun, Sinan Ceylan ve Eyüp Yaman ise araçta sıkıştı. Kaza esnasında yoldan geçen bir çöp kamyonu sürücüs de yardım etmek için yol kenarında durdu. Çöp kamyonuna, Mehmet Ali Öztürk yönetimindeki aşırı hızlı olduğu iddia edilenı sebze yüklü bir kamyon arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile sebze yüklü kamyonun sürücüsü Öztürk araçta sıkıştı.

Akaryakıt istayonunda çalışanların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekiplerininde yardımı ile takla atan araçta bulunan yaralılar kurtarılarak Marmara Üniversitesi Hastanesi ve Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sıkışan kamyon sürücüsü ise yaklaşık 20 dakikalık bir çalışmanın ardından kurtarılarak Kartal Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayı gören vatandaşlar olay sonrası cep telefonuyla görüntü alması dikkat çekti. Bir kamyon sürücüsü ise kaza yapan kamyondan çıkan mavi pet şişe kapaklarını göstererek, "bunları toplayan nasıl canavar olabilir" diyerek kamyon sürücülerini savundu. Kaza nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldi.