İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de beyin damarlarındaki genişleme nedeniyle ölüm kalım savaşı veren 7 aylık Pelçim bebek, 'nın haberi üzerine yapılan yardımlarla götürüldüğü hastanede ameliyat edildi. Üç saat süren ameliyatın ardından servise alınan Pelçim bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Su tesisatçısı Serkan ve Melek Yetişkin çiftinin tek çocuğu olan Pelçim bebeğin anne karnındayken beyin damarlarının genişlediği belirlendi. Dünyaya geldikten sonra tedavi edilen ancak durumu her geçen gün kötüleşen Pelçim bebeğin özel bir hastanede ameliyat edilmesi için 60 bin lira gerektiği haberi basında yer alınca, yurt içi ve yurt dışından aileye yardım yağdı. Toplanan parayla Ankara Bayındır Hastanesi'nde götürülen Pelçim bebek, Prof. Dr. Saruhan Çekirge, eşi Prof. Dr. Işıl Saatçi Çekirge ile beraberindeki ekip tarafından ameliyata alındı. Üç saat süren ameliyatın ardından servise alınan Pelçim bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Baba Serkan Yetişkin, "Ameliyat sırasında yüreğimiz ağzımıza geldi. Damar yumaklaşmasının beklenenden daha fazla olduğu, bu yüzden ölüm riskinin bulunduğu söylendi. Şu an kızımızı odaya aldık ve kendine geldi. Hocalar ameliyatın başarılı geçtiğini, rahatsızlığın yüzde 95'inin giderildiğini ve bir damarın kapanmadığını söyledi. Damarın 3 ay içinde kendiliğinden kapanabileceği, MR anjiyo sonucuna göre de gerekirse 3 ay sonra bir ufak operasyon daha yapılabileceğini söyledi" dedi.
Kızının, hayırseverlerin desteğiyle kurtulduğunu da anlatan baba Yetişkin, "Dünyanın en mutlu insanları biziz. Bizlere maddi yardımda bulunarak kızımızı ameliyat ettirmezi sağlayan hayırseverlere yürekten teşekkür ediyoruz. Bir bebeğin hayatını kurtardılar" diye konuştu.

İM(AŞ/OA/CK) (FOTOĞRAFLI)