DENİZLİ’nin Çivril İlçesi’nde pazarcı 60 yaşındaki Mehmet Yavuz, müşterilerden Selma Atar’ın tezgahında unuttuğu poşetin içindeki 800 lira nakit para ve 10 bin lira değerindeki altını, zabıtaya teslim etti. Altın ve paralarına kavuşan Atar, "Dünyada böyle dürüst insanların da var olduğunu görmek çok güzel" dedi.
İşçi emeklisi olmasına rağmen geçimini sağlamak için pazarcılık yapan Mehmet Yavuz, kendisinden alışveriş yapan bir kadının tezgahın altına bıraktığı poşeti unuttuğunu fark etti. Tezgahının ön tarafındaki poşeti açıp bakan Mehmet Yavuz, içinde altınlar ve cüzdan olduğunu gördü. Yavuz, cüzdandaki 800 lira nakit para ile toplam tutarı 10 bin lira olan bir altın kolye, bir altın bileklik, 9 cumhuriyet altını ve bir büyük altını, pazaryerinde bulunan Zabıta Karakolu’na götürüp, tutanakla teslim etti.
Çivril Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, cüzdandaki banka kartından poşetin Selma Atar’a ait olduğunu tespit etti. Banka kartındaki müşteri numarasından kimlik bilgileri tespit edilen evhanımı Selma Atar’a ulaşılarak belediyeye davet edildi. İçinde 800 lira nakit para ve 10 bin liralık ziynet eşyası bulunan poşet ve cüzdanını Selam Atar’a, Çivril Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Gümüş teslim etti. Altınları, parası ve cüzdanını teslim alan Selma Atar, büyük mutluluk yaşarken, "Dünyada böyle dürüst insanların da var olduğunu görmek çok güzel. Çok mutlu oldum. Çantamı bulan pazarcı esnafına ve tüm belediye personeline çok teşekkür ederim. Çantamı kaybettiğimi anladığımda dünyam başıma yıkılmıştı. Dünyalar benim oldu" diye konuştu.
Sergisinin altında ziynet eşyası ve nakit para dolu çantayı bularak sahibine teslim eden pazarcı Mehmet Yavuz ise "Tezgahın altında poşeti bulunca çok şaşırdım. Bu çantayı alıp gizlemeyi bir an bile düşünmedim. Hakkım olmayana el uzatmam. Sahibine ulaştığını görünce ben de çok mutlu oldum" dedi.