ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Yağızoymak Köyü'nde bulup kurcaladığı cismin patlaması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki Yahya Ulgaç'ın parçalanan sağ eli bileğinden kesildi. Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren ortaokul öğrencisi Yahya'nın babası Ahmet Ulgaç, "Doktorlar 'Amerika'ya bile götürsen bu el gitmiş yapamıyoruz' dedi. Benim rızamı aldılar ve oğlumun elini kestiler" diye konuştu.
Güçlükonak'a bağlı Yağızoymak Köyü geçen pazartesi günü hayvanlarını otlatırken bulup oynadığı cismin patlaması sonucu elinden ve gözünden ağır yaralanan Yahya Ulgaç, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Yahya'nın sağ eli, ağır yara nedeniyle bileğinden kesildi ve yaralanan sağ gözüne dikiş atıldı.
Şırnak Devlet Hastanesi Ortapedi Uzmanı Dr. Yunus Uysal, Yahya Ulgaç'ın olaydan 1 saat sonra hastaneye getirildiğini belirtirek, "Helikopterle önce askeri hastaneye ulaştırılmış, daha sonra buraya hastayı sevk ettiler. Hasta buraya geldiğinde elinde ciddi bir travma vardı. Replantasyon dediğimiz elin yeniden oraya yerleştirilerek, kırığın kaynatılması, damar dolaşımının yeniden sağlanması ve sinir tamiri mümkün değildi. Bu tür yaralanmalarda eli kurtarmak maalesef mümkün olmuyor. Biz de bu açıdan Yahya'nın elinin kurtaramadık. Ama sonuç olarak başarılı bir ameliyat oldu. Genel durumu gayet iyi" dedi.
Yahya Ulgaç'ın yüzünde patlamadan kaynaklı yaralanmalar da olduğunu söyleyen Dr. Uysal, "Yanıklar zaman içerisinde düzelecektir. Benim öngörüm yüzünde bir iz kalmaz. Asıl problem gözleriyle ilgili. Göz doktorumuz günlük olarak gelip kendisini ziyaret edip muayenesini yapıyor. Herhangi bir görme kaybının olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak. Şu an için bir şey söylemek biraz zor. Kolu ile ilgili bir problem yok. Kolu ile ilgili takipler sonlandı. Ama gözdeki problem nedeniyle hastayı yatırıyoruz. Göz doktoru da taburcu edilmesinde bir sakınca görmezse hafta sonu muhtemelen taburcu olur" diye konuştu.
'DOKTORLAR, RIZAMI ALARAK OĞLUMUN ELİNİ KESMEK ZORUNDA KALDILAR'
Yahya Ulgaç'ın babası Ahmet Ulgaç ise 9 çocuğu bulunduğunu ve köyde hayvancılık yaptıklarını söyleyerek, "O gün evde olmadığım için oğlum hayvanları otlatmaya götürmüştü. Akşam üstü patlama sesi geldi. O sesten heyecanlandım. Biz de koşup onun yanına gittik. Ben de bayıldım sonra. O anda askeri araç ve ambulans geldi. Ambulansla helikopter pistine getirdik. Helikopter geldi bizi Tümen'e getirdi, ondan sonra da buraya geldik. Allah'a şükür ki durumu şu anda iyi. Oğlum ortaokula gidiyor ve dersleri de iyi" dedi.
Ahmet a Ulgaç, "Doktorlar oğlumun eline baktıktan sonra, 'Amerika'ya bile götürsen bu el gitmiş yapamıyoruz' dedi. Benim rızamı aldılar ve oğlumun elini kestiler" diye konuştu.