HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Cilvegözü Sınır Kapısı ile ilçe merkezinde meydana gelen patlamalarda ölenler için meydana yapılan anıt bitme noktasına geldi. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yakında tamamlanacak olan anıta patlamalarda yaşamını yitiren Reyhanlı doğumlu 51 kişinin isminin yazılacağını söyledi.
11 Mayıs 2013'te ilçe merkezindeki patlamaların ikincisinin meydana geldiği yere yapılan 11 Mayıs Şehitler Anıtı tamamlandığında 10 metre yüksekliğinde olacak ve kaidesi de 2,5X2,5 metre ebatlarında olacak. 3 bölümlü, 4 cepheli olacak anıtta dayanıklı fiberglas maddesinin kullanıldığını belirten Başkan Hüseyin Şanverdi, anıtın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Şanverdi, yakında açılacak olan 11 Mayıs Şehitler Anıtı ile ilgili şunları söyledi:
"11 Şubat ve 11 Mayıs olayında 51 Reyhanlılı vatandaşımız şehit oldu. Meydanın adını 11 Mayıs Şehitler Meydanı olarak düzenledik. Çalışmalar bitmek üzere. Şehitlerimizin isimlerini anıta yazacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, onları asla unutmayacağız. Hükümet ve belediye olarak şehit düşen kardeşlerimizi unutmamak adına elimizden geleni yapacağız."
Yeğeni İbrahim Yalçınkaya'yı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada kaybeden Yusuf Yalçınkaya ise bir daha bu tür acıları yaşamak istemediklerini belirterek, "Burada yakınlarımızın, arkadaşlarımızın adına anıt yapılıyor. İsimleri de yazılacak. Onları unutmamak adına yapılan bu çalışma nedeniyle tüm yetkililere teşekkür ederim" dedi.
Reyhanlı Belediyesi, daha önce de patlamalarda yaşamını yitiren Reyhanlı doğumluların isimlerini, ailelerinin ikamet ettiği sokaklara vermişti.