HAKKARİ'nin Geçitli Köyü'nde 3 yıl önce, minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu aracı kullanan oğlu ile birlikte 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, aradan 3 yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunamamasının kendisinde ve yakınlarına derin üzüntü yarattığını söyledi.
Bu olaydan eşi ile birlikte hastalıklarla mücadele ettiklerini, sürekli olarak Ankara'da tedavi gördüklerini belirten Cahit Erol, "Davayı yürüten mahkeme, ölen çocuğum için 25 bin TL, patlamada hurdaya dönen minübüsüm için 30 bin TL tazminat ödemeye karar vermiş. Bir araç, insanın yaşamından daha mı kıymetlilir. Bu nasıl bir adalet. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi. Erol, şunları anlattı:
"Bu olaydan sonra eşim Behice bir gözünü kaybetti, psikolojik sorunlar yaşıyor. Tedavisi için sürekli Ankara'ya geliyoruz. Devlet yetkilileri 'bu olayın faillerini bulup adalete teslim edeceğiz' diye söz vermişlerdi. Ama aradan 3 yıl geçmesine rağmen failleri bulunamadı. Dosya kapatılmak isteniyor. Bu yaşanan facianın peşini bırakmayacağım. Davayı gören mahkeme ölen her insan için 25 bin TL, patlamada hurdaya dönen aracım için 30 bin TL tazminat ödeneceğine karar vermiş. Bu nasıl bir adalet? Bir insanın hayatı bir araçtan daha mı ucuz?"