Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, () - ISPARTA'nın Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde evlerinin karşısındaki parkı Roman vatandaşların ev gibi kullanarak uygunsuz hareketler yaptığını iddia eden 3 kişilik Han ailesi, şikayetçi oldu. Önlem alınmadığını öne süren aile, bugün Isparta Valiliği karşısında oturma eylemi başlattı.
Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde oturan Suat Han'ın evinin karşısındaki çocuk parkına, geçen haziran ayında bir grup Roman vatandaş oturmaya başladı. Parktaki kameriyelerin altına halı ve kilim seren grup, çocuklarıyla birlikte parkı ev gibi kullanmaya başladı. Durumdan rahatsız olan Suat Han, polis merkezine giderek birkaç kez şikayetçi oldu ancak şikayetlere rağmen park boşaltılmadı.
OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI
Parkta yatıp kalkan grubun uygunsuz hareketler yaptığını, çevreyi tuvalet gibi kullandığını, parkta banyo yaptığını iddia eden Suat Han, duruma tepki göstermek için bugün Isparta Valiliği karşısındaki yeşil alanda oturma eylemi başlattı. Eşi Raziye ve kızı Ebru Han'la birlikte oturma eylemi yapan Suat Han, parktaki ağaçlara 'Bu Bir Demokratik Eylemdir' yazılı afişler astı. 3 yıldır her yaz bir minibüs dolusu insanın evinin karşısındaki çocuk parkına gelerek kaldığını kaydeden Suat Han, "Gece- gündüz uygunsuz hareketlerde bulunuyorlar. Mahalleli olarak çok rahatsız olduğumuzu defalarca yetkililere ilettik. Ancak herhangi bir sonuç alamadık. Gürültü yapıyorlar, parkta yemek yiyor, banyo yapıyorlar. Çevreyi tuvalet gibi kullanıyorlar" dedi.
ÇÖZÜM BULUNA KADAR DEVAM
Defalarca şikayetçi olduğunu vurgulayan Han, her seferinde polisten 'Yapabileceğimiz bir şey yok' yanıtını aldığını söyledi. Sesini duyurmak ve soruna çözüm bulunması için eylem yapma kararı aldığını belirten Han, "Onlar orada yaşıyorlarsa ben de burada ailemle oturacağım. Demokratik hakkımı kullanıyorum. Onlar çevreyi kirletiyor, bizleri rahatsız ediyor, ancak kimse sesini çıkarmıyor. Biz de bu parkta yaşayacağız" diye konuştu.
Eylemi haber alarak olay yerine gelen Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve polis, Suat Han'la bir süre görüştükten sonra ayrıldı. Suat Han, park boşaltılıncaya kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI