Faik KAPTAN/İSTANBUL,() PARİS  Charles De Gaulle Havalimanı’ndaki grev nedeniyle THY, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bugün yapacağı bazı seferleri iptal etti.
THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, dün gece Paris’e giden ve bugün saat 07.50’de Atatürk Havalimanı’nda olması gereken TK 1830 sayılı seferle, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bugün saat 12.10 ve 15.50 Charles De Gaulle Havalimanı’na yapılacak karşılıklı seferlerin grev nedeniyle iptal edildiği açıklandı.
Bu arada THY resmi internet sitesinden yapılan açıklamada halen siyasal krizin devam ettiği Kırım için, İstanbul – Simferopol arasındaki bu sabah saat 07.40’da yapılması gereken seferin de iptal edildiği bildirildi.
30 MART SEÇİMLERİ İÇİN
30 Mart günü yapılacak yerel seçimler için yaz saati uygulamasının bir gün sonraya ertelendiğini bildiren THY, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Değerli yolcularımız,
30 Mart’ta geçilmesi planlanan 2014 yaz saati uygulaması, Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca 31 Mart’a ertelenmiştir. Bu karara istinaden, 30 Mart’ta gerçekleşecek olan seferlerimizin Türkiye çıkış ve Türkiye varış saatleri 24 Şubat’a kadar alınan biletlerde belirtilen tarife saatlerinden 1 saat erken gerçekleşecektir.
24 Şubat 2014 ve sonrası düzenlenen biletlerde gösterilen tüm sefer saatleri rezervasyon tarihine bağlı olmaksızın güncel olup, ilgili yolcularımız söz konusu değişiklikten etkilenmeyecektir.
Yurtdışı noktalardaki kalkış ve varış saatlerimiz aynı kalacaktır.
Ülkemiz üzerinden aktarmalı seyahat edecek, iç veya dış hat devamı olan transit yolcularımızın Türkiye varış ve Türkiye kalkış saatlerinin her ikisi de bir saat daha erken gerçekleşeceğinden, bağlantı süreleri aynı kalacaktır.
Türkiye’deki havalimanlarından seyahat edecek yolcularımızın -olası aksaklıklardan etkilenmemeleri için- yurtiçi sefer kalkış saatinden en az 2 saat, yurtdışı sefer kalkış saatinden ise en az 3 saat önce havalimanında hazır bulunmalarını tavsiye ederiz.”

FK (MK)