FRANSA'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez, ölümlerinin birinci yılında Van ve Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla anıldı.
Van'da Musa Anter Parkı önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Musa İtah'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, ellerinde Abdullah Öcalan ve öldürülen 3 PKK'lı kadının posterleriyle slogan atarak yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne kadar sürdü.
Burada parti otobüsü üzerinde HDP İl Başkan Yardımcısı Esen Günay Kürtçe bir konuşma yaparak PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in uluslararası bir komployla öldürüldüğünü ileri sürdü. Bunun bir katliam olduğunu belirten Günay, olayı protesto ettiklerini ve sorumluların bir an önce adalet karşısına çıkarılmasını istedi. Yapılan konuşmanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.
ÇUKURCA'DA DA ANMA
Hakkari'nin Çukurça İlçesi'nde de Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH)ve BDP'nin organizesiyle anma programı düzenlendi. Çukurca BDP İlçe binası önünde yapılan programa BDP Hakkari belediye başkan adayı Dilek Hatipoğlu, BDP'li yöneticiler ve vatadaşlar katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma programında konuşan BDP Hakkari Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu, katliamların Kürtleri yıldırmayacağını belirterek, "Paris'te katledilen kadın yoldaşlarımız bizim yıldızımız, onurumuzdur. Bu katliam son derece planlı programlı örgütlü bir katliamdır" dedi.