FRANSA'nın başkenti Paris'te geçen yıl öldürülen 3 kadın PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için Hakkari'de anma programı düzenlendi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Hakkari Belediyesi Feki Teyran Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas ile kadınlar katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Esmer Tekin, öldürülen PKK'lıları saygıyla andıklarını belirterek şöyle dedi:
"9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen, hareketimizin öncü kadrolarından 3 kadın arkadaşımızın şahadetlerinin yıldönümünde onları anmak için buradayız. Sözüm ona, demokrasi beşiği olan Faransa'nın başkenti Paris'te katledilen bu üç yoldaşımızın katilleri hala bulunmadı. Bu katiller biran önce yakalanıp yargı önüne çıkartılmalıdır. En ufak bir olayda katiller hemen yargı önüne çıkartılırken, söz konusu Kürtler olunca katiller neden yargı önüne çıkartılmıyor."
Konuşmanın ardından öldürülen 3 kadın PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Anma programı yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkı ve türkülerle son buldu.