Zeki GÜNAL / İstanbul, () - DÜNYANIN çeşitli ülkelerinden gelen paraşütçülerin katıldığı Probase Dünya Kupasının İstanbul ayağında, Avrupa'nın en yüksek binası İstanbul Sapphire'den paraşütle atlayan bir sporcu orta katlardan birinde asılı kaldı. Paraşütçü, itfaiye tarafından cam temizleme iskelesi kullanılarak kurtarıldı.

Şampiyonaya katılan paraşütçüler, sırasıyla 236 metre ile Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire üzerinden atlayış yaptı. 18 ayrı ülkeden 65 lisanslı profesyonel paraşütçünün katıldığı yarışmada, Rus uyruklu olduğu belirtilen bir sporcunun paraşütü, orta katlardan birinin penceresine takıldı.

40 DAKİKA HAVADA KALDI

Yaklaşık 40 dakika havada asılı kalan paraşütçüyü kurtarmak için önce itfaiye ekibi devreye girdi. Ancak itfaiyenin merdiveni paraşütçünün asılı kaldığı kata yetişmeyince, bu kez cam temizleme vinci getirildi. Sporcu, asılı kaldığı yerden kurtarılarak vince alındı. Daha sonra da, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere, aşağıda bekletilen ambulansa konularak Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Sapphire önünde toplanan yüzlerce kişi, nefesini tutarak kurtarma çalışmasını sonuna kadar izledi.

ZG (CO)