Muhammet KAÇAR/RİZE () - RİZE’de, TOKİ’nin yaptırdığı okulun inşaatında çalışanlar ile alacaklılar, okul önünde toplanarak paralarının ödenmesi için eylem yaptı. 570 bin lira alacağı olduğunu ileri süren ve daha önce yaptığı eylemde, artık kendisine ait olduğunu söylediği okula 33 yıl önce hayatını kaybeden dedesinin adına, 'İsmail Koçoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu' pankartı asan mermerci Muhammet Koçoğlu, bu kez kendini okulun girişine zincirle bağladı, 'Sayın Başbakanım duy sesimizi' pankartı astı.
Muradiye Beldesi’nde 3 milyon 786 bin lira harcanarak yapılması planlanan Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun inşaası için 2011 yılında çalışma başlatıldı. Ancak TOKİ’nin bir şirkete ihale ettiği okulun inşaatı tamamlanamadı. 2013 yılında bir süre duran inşaatın yapımı, iddiaya göre TOKİ’nin yetki vermesi üzerine mermer işlerini yapan Muhammet Koçoğlu tarafından üstlenildi. İnşaat tamamlandı ancak Koçoğlu ile elektrik, tesisat, kalebodur ve boya gibi işleri yapanlar da alacaklarını tahsil edemedi. TOKİ’den 570 bin lira alacağını tahsil edemediğini öne süren Muhammet Koçoğlu, yaklaşık 4 ay önce yaptığı eylemde, artık kendisine ait olduğunu belirttiği okula, 33 yıl önce vefat eden dedesi adını hazırlattığı, 'İsmail Koçoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu'  pankartı astı.
KENDİNİ ZİNCİRLE OKULUN GİRİŞİNE BAĞLADI
Bu olaydan sonra Koçoğlu’na alacağının bir kısmı ödendi ancak tamamını alamadı. Diğer alacaklılarla birlikte bu sabah yine okulun önüne gelen Muhammet Koçoğlu, 'Sayın Başbakanım duy sesimizi' yazılı pankart astı, kendini girişteki demir kapıya zincirle bağladı. Olay yerine sonradan gelen jandarma ekiplerinin uzaktan izlediği Muhammet Koçoğlu, "Son eylemimden sonra beni Ankara’ya çağırdılar ama sorunumuz tam olarak çözülmedi. Bende kendimi okula zincirle bağladım. İçeriye de kimseyi sokmayacağım. Bu okul artık benim. TOKİ bana söz verdi, 'İşi bitir paranı al' dedi. Ama paramı alamıyorum. Benim 570 bin lira alacağım var. Diğer alacaklılarla birlikte 1 milyon 300 bin lira dolayında alacağımız bulunuyor. Üzerimde 16 haciz kararı var. Son olarak bir evim kaldı, o da elimden gidiyor. Başbakanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Rize’ye gelince karşısına çıkmaya çalışacağım. Bizim sorunumuzu çözecektir” dedi. Eşine destek veren Ayşe Koçoğlu’da zor durumda olduklarını belirterek, Başbakan’ın kendilerine yardımcı olmasını istedi.
ZİNCİRLİ EYLEMCİ İLE SELFİE
Bu arada okulda çalışan bazı işçiler, kendini okulun girişine zincirle bağlayan Muhammet Koçoğlu’na destek verdi, Koçoğlu ile selfie yaptı. Yaklaşık iki saat zincirle kapıda bağlı kalan Muhammet Koçoğlu, daha sonra jandarma ekiplerince görüşme yapılmak üzere karakola davet edildi. Zinciri çözen Koçoğlu, Çaykent Jandarma Karakolu'na gitti.

(FOTOĞRAFLI)