Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, öğrenci barındırdığı gerekçesiyle 5 pansiyon kapatılınca, üniversite öğrencileri sokakta kaldı.
Bursa Valiliği’nce izinsiz öğrenci barındırdıkları gerekçesiyle İnegöl’deki 5 pansiyon mühürlendi. Pansiyonlar kapatılınca öğrenciler, yataklarını çıkardıkları dışarda kalmaya başladı. Kapatma kararına tepki gösteren pansiyon sahipleri ise müşterilerin gidebilecekleri yerleri olmadığı için sokakta yaşadıklarını iddia ettiler.
İzinsiz öğrenci barındırdıkları gerekçesiyle mühürlenen Kardelen Pansiyon İşletmecisi Tülay Baygın, ilçedeki 5 pansiyonun aynı gerekçeyle kapatıldığını söyledi. Türkiye genelindeki bütün pansiyonların öğrenci almasına rağmen İnegöl'de bulunan birkaç art niyetli yurt sahibinin şikâyeti üzerine Bursa Valiliği’nin başka bir çözüm önerisinde bile bulunmadan direkt kapatma kararı aldığını ifaden eden Baygın, “Valiliğin bu tavrı sadece öğrencilerin pansiyonda konaklamasındandır. Pansiyonlarda kalan öğrenciler 18 yaşını geçmiş reşit insanlardır. 18 yaşına gelmiş kişiye seçilme hakkı tanınan ülkede, İnegöl gibi bir ilçede pansiyonda konaklama hakkı elinden alınıyor. Aynı zamanda bizler gerekli kurumlardan ruhsatlarımızı almış, vergimizi ödeyen işletmeciler olarak iş yapma hakkımızı kaybetmiş oluyoruz. Pansiyonlarımızda hukuka ve ahlaka aykırı bir olay yaşanmamaktadır. Dava dosyamız şu anda Danıştay’ da. Danıştay’dan da lehimize çıkabilecek karar göz ardı edilerek işletmemiz kapatıldı. Şu anda pansiyonda kalan müşterilerimizin gidebilecek yerleri olmadığı için sokakta kaldılar” dedi.
Pansiyonda konaklayan Pınar Kotan adlı öğrenci sokakta kaldıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarımızla ve çalışan işçi arkadaşlarımızla mağdur kaldık. Sınav haftasında olduğumuz için başka yere gidemiyoruz. Yataklar dışarıda ve korkuyoruz, gece doğal ortam, böceği var faresi var her türlü şeyi var. Gece kedi sesinden köpek sesinden uyuyamıyoruz, adapte olamıyoruz, sınavlara çalışamıyoruz. Elektrik yok su yok ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI