YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde çiftçilerin söktüğü pancarı şeker fabrikasına taşıyan yaklaşık 200 kamyoncu, günlerce sıra bekledikleri gerekçesiyle Sorgun- Çekerek karayolunu trafiğe kapatıp, eylem yaptı. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, fabrika yetkilileri ile kamyoncular arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Sorgun'da bulunan Yozgat Şeker Fabrikası'nda alımların yavaş yürümesi nedeniyle günlerce sıra beklediklerini belirten Şefaatlli çiftçilerden 54 yaşındaki Bekir Korkmaz tepkisini şöyle dile getirdi:
"Pancar taşımacılığı yapan arkadaşlarımız 3- 4 gündür kuyrukta bekliyor. Fabrika alımları yavaş, şirket elemanları yetersiz, makineler sürekli arıza yapıyor. Burada park ve kalacak yer sorunu var. Tuvalet, su yok. Araçlarımızı özel mülkiyet üzerine park ediyoruz. Fabrika sahası boş dururken gerekli düzeltmeler yapılmıyor. Araçlarımızı sabaha kadar çalıştırıp, içinde ısınmaya çalışıyoruz. Geçici tarım işçilerine kamplar kurulurken, günlerce kuyruk sırasında bizleri kimse görmüyor."
Sorgunlu çifti 45 yaşındaki Şahin Soysal da kuyruk çilesine tepki gösterirken, bu sorunun yıllardır devam etmesinden yakındı. 
KAYMAKAM: EKSİKLERİ EN KISA ZAMANDA ÇÖZECEĞİZ
Kaymakam Levent Kılıç ise pancar alım kampanyasının devam etmesi nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirterek şöyle dedi:
"Özellikle merkez çiftçilerimizin teslim sırasında sorun yaşadıkları görülüyor. Özellikle kamyon ve traktörlerin park edebileceği yer konusunda sıkıntıları oldu. Zaman zaman su kesilmesi nedeniyle tuvaletlerde sorun olduğu bilgisine ulaştık. Yeni park konusunda grayderler çalışmaya başladı. Diğer eksiklerimizi en kısa zamanda çözeceğiz." dedi.Bugüne kadar 8 bin ton pancar alımı yapıldığını belirten fabrika müdürü Ali Berber, sıkıntının bir hafta sonra giderileceğini tahmin ettiklerini kaydederken, ödenek sıkıntısı  yaşadıklarını söyledi.