İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), ()- SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde bulunan bir tesisine ait olduğu iddia edilen bir vidanjörün boş bir araziye ağır koku yayan atık madde boşalttığını öne süren mahalle sakinleri gece yarısı sokağa döküldü. 
Dün saat 23.30 sıralarında bir vidanjörün Pamukova Paşalar Mahallesi girişinde boş bir araziye atık madde boşalttığını gören bazı mahalle sakinleri araziden çürük sarımsağı andıran koku gelmesinden rahatsız oldu. Vidanjörün bir katı atık işleme enerji tesisine ait olduğunu iddia eden mahalle sakinleri kokunun artması üzerine sokağa çıktı. Bölgedeki avuk çiftliği sahibi Mahmut Ekşi, şunları anlattı:
"Saat 23.30 sıralarında yolda bir aracın manevra yapmaya çalıştığını gördüm. Aracın yanına yaklaştığım. Vidanjörden dökülen sulu atık çevreye ağır bir koku yaydı. Jandarmaya haber verdim, Kaymakamlığa şikayet etmemizi istediler. Belediyeye de bilgi verdim. Atık su ve kötü koku çevreye yayıldı. Köylüler her gün burada hayvanlarını otlatıyor. Bu hayvanlardan süt, yoğurt, peynir elde ediliyor. Bu atıklar iyi incelenmeli.  Atığı dökenlere şikayette bulunacağımı söyledim. Bana 'İstediğn yere şikayet et' demeleri üzerine gerekli yerleri arayıp bilgilendirdim." 
Mahallesi sakinlerinden Yunus Eryiğit ise atık suların çevereyi olumsuz etkilemesinden endişe duyduklarını belirterek, "Bu çevrede canlılar olumsuz etkilenecek, buralarda otlayan hayvanlarımız var. Pamukova'da buna benzer çevre kirliliği nedeniyle kanser vakaları artış gösteriyor" dedi.

İÇ(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)