İZMİT kent merkezinde palyaço kıyafetleri ile gösteri yapıp, kendilerini izleyenlerden para toplayan 2 kişiye, bu yolla dilencilik yaptıkları iddiasıyla zabıta ekipleri tarafından müdahale edildi. Topladıkları 194 TL bozuk paraya el konulurken, 2 kişi kent dışına gönderildi.
Kentin en merkezi yerlerinden Fethiye Caddesi'nde iki kişinin palyaço kıyafetleri ile çeşitli hareketler yapıp para topladıklarını belirleyen İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, şikayet olduğunu belirterek müdahalede bulundu. 2 kişi, üzerindeki kıyafetlerle Zabıta Müdürlüğü'nde götürüldü. Yaklaşık 3 saatlik süre içinde vatandaşlardan topladıkları 194  TL bozuk paraya da el konuldu. Paralar, Zabıta Müdürlüğü'nde tek tek sayıldı.
43 yaşında A.Ö. ve 33 yaşındaki M.D., dilencilik yapmadıklarını, vatanlaşları bu kıyafetlerle eğlendirdiklerini, onların da  gönüllerinden koptuğu kadar para attıklarını söyledi.
Zabıta yetkilisi ise "Yapılan iş dilenmekten başka bir şey değil. Palyaço elbiseleri içinde vatandaşlardan zorla para topladıklarına dair şikayetler oldu. Para vermek istemeyenlere de tepki gösterip azarlıyorlarmış. Normal dilencilerden tek farkları üzerlerindeki palyaço elbiseleri" dedi. 2 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre 170'er lira para cezası uygulandı. Topladıkları paralara el konulurken, 2 kişi otobüse bindirilerek kent dışına gönderdi.