YENİ yıla Palandöken'de girmek için dünyanın dört bir tarafından Erzurum'a gelen binlerce yerli ve yabancı turist, dün gece Polat Renaissance Otel'de hazırlanan eğlence ile yılbaşı gecesinin provasını yaptı.
Avrupa'nın en uzun dünyanın ise sayılı kayak pistlerine sahip Palandöken yılın sonunda kayak sevenlerin akınına uğradı. Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi'nin 2 bin 400 rakımına konuşlandırılan Polat Renaissance Oteli, dün gece konuklarına yeni yıl öncesi unutulmaz bir gece yaşattı. Vali Ahmet Altıparmak ve Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'ın da eşlik ettiği gecede otelin ışıklandırılmış pistlerine çıkan yüzlerce turist müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Türk müziği eşliğinde halay çeken Rus, Ukrayna, İran, Hollanda, Azerbaycan, Polonya ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen turistler adeta yeni yıla hazırlandı. Animatörler göbek ve ateş şov yaparken kayak öğretmenlerinin havai fişek gösterisi altında zirveden meşaleli inişi geceye renk kattı.
Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kamber, yeni yıla Palandöken'de girmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Palandöken'in dört bir tarafının suni kar yapma makineleri ile donatıldığını ve bu yüzden karın yağıp yağmaması gibi bir endişe taşımadıklarını söyledi. Kamber, "2011 Üniversiad Kış Oyunları için yapılan tesislerle Türkiye'nin tek kış sporları merkezi haline gelen Erzurum, bu yıl kış turizmde farkındalık yaratmaya hazırlanıyor. Bu yıl konuklarımıza kar ve kış sporları ile vazgeçilmez anlar yaşatmak istiyoruz. Misafirlerimiz gündüz kayak yapacak, akşam saatlerinde de, buz pateni, curling ve buz hokeyi yaparak kış sporları safarisine katılmış olacak. Ayrıca otelimizin 7 kilometrelik pisti aydınlatılmıştır. Kayağa doymayan gecenin ilerleyen saatlerine kadar çam ağaçlarının arasından geçen pistlerde kayak yapabilecek. Bu gece yeni yılı eğlenerek karşıladık" diye konuştu.