Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda kayak sezonu açıldı. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşması nedeniyle Palandöken'in kayak pistleri şenlendi. 
1 Aralık günü itibariyle 2013- 2014 kayak sezonunu açtıklarını belirten Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kamber, yurt içi ve dışı pazarına daha kaliteli hizmet vermek istediklerini söyledi. Geçen yaz döneminde, deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Dağı'nın 2 bin 400 metresine, 40 bin metreküp su tutacak gölet ile çam ağaçları arasındaki 7 kilometrelik pistlere kar yağdırmak için yapay kar sistemi kurduklarını anımsatan Genel Müdür Bora Kanber, böylece kayak sezonunu 3,5 aya çıkardıklarını vurguladı.
GECE DE KAYAK KEYFİ
Kasım ayının son günlerinde yağan kar ile sezonu açtıklarını anlatan Kamber şunları söyledi:
"Palandöken'de kayak sezonu bundan böyle Aralık'ın ilk haftasında başlayıp Nisan ayı ortalarına kadar devam edecek. Ayrıca 7 kilometrelik özel pistimizin 1 kilometrelik bölümünü ışıklandırarak, konuklarımızın gece yarısına kadar kayak yapmasını sağladık. Amacımız Palandöken'in kış turizmine katkıda bulunmak. Sezonu beklenenden çok önce açmanın mutluluğu içindeyiz. Açılış nedeniyle tüm pistler halkımız ücretsiz olarak hizmet verdi. Yurt dışından otelimize ilk kafile Polanya'dan gelecek. Palandöken'e gelecek yerli ve yabancı turistler doya doya kayak yapacak."
Sezonun ilk günü kayak yapanlar arasında bulunan Milli kayakçı Selami Alaftargil'in kızı Sıla Alaftargil, "Babamdan dolayı ailece kayağa gönül vermişiz. Sezonun açıldığını duyunca baba ennem ve kardeşim ile birlikte Palandöken'e geldik. Gün boyu kayak yaptım ve özlemimi giderdim" dedi.